Πέμπτη 14 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Συνέντευξη Τύπου των σωματείων στην Αττική

Συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τις κινητοποιήσεις που σχεδιάζουν θα παραχωρήσουν το Σάββατο 16/5, στις 11 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος, το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων σε ξενοδοχεία. Με σύνθημα «Τα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά καταστήματα είμαστε εμείς», τα σωματεία θα ανακοινώσουν τις θέσεις τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο και τα μέτρα που σκοπεύουν να πάρουν για να μην ξαναπληρώσουν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες των επιλογών της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Κινητοποιήσεις στην Κρήτη

Στο μεταξύ, κινητοποιήσεις για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των χιλιάδων εποχικών εργαζομένων στον Τουρισμό οργανώνουν Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα στην Κρήτη. Με αφορμή τις καταληκτικές ημερομηνίες για την επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων, οι Επιτροπές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και καλούν τα κλαδικά Σωματεία να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Εργαζομένων Εστιατορίων και Μαγείρων Νομού Χανίων και η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων καλούν αύριο Παρασκευή 15/5 σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων, ενώ η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρεθύμνου καλεί σε συγκέντρωση στις 25/5, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν: Να επαναπροσληφθούν οι εποχικοί και οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, το αργότερο μέχρι τις προβλεπόμενες καταληκτικές ημερομηνίες. Σε περίπτωση που τα εποχικά ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα συνεχίσουν με απόφαση της κυβέρνησης να βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι, εποχικοί και ελαστικά απασχολούμενοι (ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις μίας μέρας, εργολαβικοί κ.λπ.), στον μηχανισμό στήριξης και να λαμβάνουν την αποζημίωση των 800 ευρώ μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Το κράτος να καταβάλει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές. Να εξασφαλιστεί η τήρηση των όρων των ΣΣΕ κ.ο.κ.

  • Τις θέσεις και τα αιτήματά τους για τη διασφάλιση του εισοδήματος και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εποχικών, καθώς και όλων των υπόλοιπων εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων έθεσαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία - Τουριστικά Γραφεία - Επισιτιστικά Επαγγέλματα του νησιού, στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμος Ανατολικής Σάμου. Οι εργαζόμενοι «δεν πρέπει να πληρώσουν ξανά και τη νέα οικονομική κρίση», τονίζουν και διεκδικούν από την κυβέρνηση και το δήμο μια σειρά αιτήματα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ