Παρασκευή 15 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «IRINI» ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Παίρνει «σάρκα και οστά» με αναβαθμισμένη ελληνική συμμετοχή

«Σάρκα και οστά» παίρνει η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα ιμπεριαλιστική επιχείρηση της ΕΕ στα ανοικτά της Λιβύης EUNAVFOR MED «IRINΙ», με πρόσχημα τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στην πολύπαθη χώρα, ενώ στην πράξη απλώνει μονάδες της ΕΕ στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, ελέγχοντας τον δίαυλο σε κόντρα με άλλα κέντρα.

Οπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, την Τρίτη η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην επιχείρηση. Το Πολεμικό Ναυτικό θα αναπτύξει και οργανικό ελικόπτερο, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα για εκτέλεση νηοψιών. Η φρεγάτα θα παραμείνει για σύντομο χρονικό διάστημα στο Ναύσταθμο Κρήτης για προετοιμασία στο ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και στη συνέχεια θα ενταχθεί στην επιχείρηση στα τέλη Μάη.

Θυμίζουμε, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις από τις Βρυξέλλες, στην επιχείρηση συμμετέχει ήδη από τη Δευτέρα 4/5 η γαλλική φρεγάτα «Jean Bart», ενώ μια ακόμη, η «Aconit», βρισκόταν καθ' οδόν, «συνεισφέροντας», όπως χαρακτηριστικά λεγόταν από το γαλλικό υπουργείο Αμυνας, «στην πρόληψη τυχόν αστάθειας στην περιοχή, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ