Παρασκευή 15 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατήγγειλε στον ΟΗΕ ότι ο Χ. Γκουαϊδό, αχυράνθρωπος των ΗΠΑ και της ΕΕ, συναντήθηκε τον Φλεβάρη στον Λευκό Οίκο με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας μισθοφόρων «Silvercorp», Τζόρνταν Γκούντρο, όπου συνεννοήθηκαν για την επιχείρηση «Γεδεών», την απόπειρα πραξικοπήματος στις 3 και 4 Μάη που οδηγήθηκε σε φιάσκο και τη σύλληψη έως τώρα πάνω από 45 παραστρατιωτικών, ανάμεσά τους και δυο πρώην Αμερικανών πεζοναυτών, που είχαν ρόλο εκπαιδευτή και ήταν υπάλληλοι της εν λόγω εταιρείας. Η βενεζουελάνικη κυβέρνηση δηλώνει ότι αποδεικνύεται έμπρακτα η εμπλοκή τόσο του Γκουαϊδό όσο και των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Κολομβίας από όπου εισέβαλαν οι μισθοφόροι.

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Ο Μπιλ Ούρμπαν, εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού, εξέφρασε χτες συλλυπητήρια στον λαό του Ιράν για το πολύνεκρο ναυάγιο ιρανικού πολεμικού πλοίου από φίλια πυρά στη διάρκεια γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν. Δεν παρέλειψε, παράλληλα, να επικρίνει την Τεχεράνη για την επιλογή της να πραγματοποιήσει ναυτικά γυμνάσια πολύ κοντά στα στρατηγικά στενά του Ορμούζ, από όπου περνούν πάνω από το 20% των διεθνών φορτίων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

ΣΙΚΑΓΟ-ΡΙΑΝΤ.-- Η αμερικανική εταιρεία «Boeing» υπέγραψε δύο συμβόλαια αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να παραδώσει περισσότερους από 1.000 πυραύλους εδάφους - αέρος και κατά πλοίων επιφανείας στη Σαουδική Αραβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ