Παρασκευή 15 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΑΜΑ
Σήμερα η συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία χωματερής

Με νέα συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 11 π.μ., μπροστά στο δημαρχείο, κάτοικοι και φορείς του Περάματος δίνουν συνέχεια στις αγωνιστικές τους παρεμβάσεις ενάντια στη μετατροπή του παλιού νεκροταφείου σε Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Πρόκειται για την υλοποίηση, από τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, του περιβαλλοντοκτόνου νόμου που ψήφισε η ΝΔ πριν από λίγες μέρες. Η έκταση, για την οποία είναι στο πόδι ο λαός του Περάματος εδώ και μέρες, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο, ενώ αποτελεί τον τελευταίο ελεύθερο χώρο της πόλης, ο οποίος σημειωτέον είναι χαρακτηρισμένος για πράσινο και αναψυχή.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για μετατροπή του παλιού νεκροταφείου σε ΣΜΑ υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ (δημοτική αρχή), της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής! Μάλιστα η δημοτική αρχή αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι η σχετική απόφαση πάρθηκε «ομόφωνα», αποκρύπτοντας προφανώς ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» έγκαιρα είχε ενημερώσει με έγγραφό της ότι δεν θα συμμετείχε σε Δημοτικό Συμβούλιο - παρωδία.

Σε σχετικό της σχόλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος αναφέρεται στην «πολύτιμη βοήθεια» που παρείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΧΑ στη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο και τονίζει ότι «δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση» το γεγονός αυτό, καθώς «είχαμε προειδοποιήσει από τις εκλογές το λαό του Περάματος ότι θα δημιουργηθεί μία νέα πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα προωθεί όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις και τα επιχειρηματικά σχέδια». Τονίζει ακόμα πως οι εξελίξεις στο Πέραμα είναι μία ακόμα απόδειξη της «στρατηγικής ταύτισης της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση των συμφερόντων και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων», που στην προκειμένη περίπτωση αφορούν τις μπίζνες τους στην «πράσινη ανάπτυξη» και τη διαχείριση των απορριμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ