Παρασκευή 15 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ο λαός πληρώνει το μάρμαρο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας τη συστράτευση των αστικών κομμάτων στην πολιτική της γεωστρατηγικής αναβάθμιση της Ελλάδας και της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής, ανέφερε ότι όλοι τους χαρακτηρίζουν την Ελλάδα φιλειρηνική χώρα, της οποίας η ασφάλεια τάχα ενισχύεται με συμφωνίες όπως για τον «East Med». Με ευθύνη όμως των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναβαθμίζει τη στρατιωτική συνεργασία με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, η χώρα έχει γεμίσει αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, ενώ συμμετέχει όπου της έχουν ζητήσει οι φονιάδες των λαών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Ο λαός πληρώνει το μάρμαρο τόσο σε χρήμα, αφού δίνει 4 δισ. το χρόνο για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες, όσο και με την αύξηση των κινδύνων σε βάρος του, αφού η χώρα έχει μετατραπεί σε μαγνήτη αντιποίνων.

Ο λαός, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, δεν κερδίζει ούτε ενεργειακά, όπως έδειξε ο αγωγός ΤΑΡ. Αντίθετα, πληρώνει όλο και πιο ακριβά και την Ενέργεια, με μεγάλο μέρος του να αντιμετωπίζει ενεργειακή φτώχεια.

Ο Θ. Παφίλης σχολίασε τα περί «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής», αναδεικνύοντας ότι με την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε η ΝΔ, έδωσαν «τις στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις να τις χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί όπως θέλουν». Και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος από ορισμένους ούτε για «υποτέλεια» προκειμένου να βγάζουν λάδι την εγχώρια αστική τάξη, αφού η Ελλάδα κατέχει τη δική της θέση στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα, συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι κάνουν εξαγωγές κεφαλαίων, ενώ τώρα, με τις αστικές κυβερνήσεις να τους εξυπηρετούν, διεκδικούν το δικό τους μερίδιο από τη λεία των ανταγωνισμών.

Κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν ξεσαλώσει λόγω κορονοϊού

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο, ο Θ. Παφίλης απαίτησε να ανοίξουν οι παραλίες χωρίς εισιτήριο, τονίζοντας ότι τα λαϊκά στρώματα είναι ήδη επιβαρυμένα και δεν αντέχουν άλλο.

Ως επείγον θέμα έθεσε και το ξεσάλωμα - όπως τόνισε - κυβέρνησης και εργοδοσίας λόγω κορονοϊού, κάνοντας αναφορά στη «σφαγή» σε θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα σε «ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι ΑΕ», «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ» και στην ΕΑΒ. Ειδική αναφορά έκανε στη ΛΑΡΚΟ, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι εκβιάζονται από την κυβέρνηση με «ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο», και απαίτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει αυτόν τον εκβιασμό και να βάλει μπροστά την εταιρεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ