Παρασκευή 15 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιλαϊκή «μονοφωνία»

Σχεδόν... τσακώθηκαν χτες στη Βουλή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, για το ποιος υπηρετεί καλύτερα τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, επιβεβαιώνοντας πως οι επιμέρους διαφορές τους, όσο και οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές «πάνε περίπατο» όταν πρόκειται για τους «στρατηγικούς στόχους» της αστικής τάξης.

Το «συναινετικό κλίμα» χαιρέτισε άλλωστε πρώτος πρώτος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος αναγνώρισε το «έργο» των υπουργών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για να επιτευχθεί η συμφωνία και δήλωσε περήφανος που επί των ημερών του διαδραματίζεται αυτή η «ιστορική στιγμή» της ψήφισης της συμφωνίας που «θα αναβαθμίσει γεωστρατηγικά» τη χώρα.

Ο δε εισηγητής της ΝΔ, Δ. Καιρίδης, έφτασε να επιστρατεύσει ως και την αθλιότητα πως όποιος δεν στοιχίζεται με τους στόχους της αστικής τάξης - που μεταξύ άλλων βάζουν στο ιμπεριαλιστικό παζάρι με την Τουρκία τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας - «εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα», αθλιότητα που πήρε βέβαια πληρωμένη απάντηση από τον ειδικό αγορητή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο (βλ. δίπλα θέμα).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ η εισηγήτρια, Χ. Καφαντάρη, καταθέτοντας τα διαπιστευτήρια του κόμματός της στις ΗΠΑ εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί τάχα δεν ακολούθησε τα βήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε εξασφαλίσει τη ρητή και κατηγορηματική «αμερικανική στήριξη του έργου», ενώ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος ξετσίπωτα περηφανεύτηκε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «οι σχέσεις με τις ΗΠΑ αναβαθμίστηκαν και σε στρατιωτικό επίπεδο, εξυπηρετώντας να σταθεροποιηθεί πολιτικά η περιοχή»!

Για λογαριασμό του δικού του κόμματος διεκδίκησε το άνοιγμα του δρόμου της συμφωνίας ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Χρ. Γκόκας.

Εμπνευστής «σε ανύποπτο χρόνο, ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.», της συμφωνίας αυτής δήλωσε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, που ζήτησε «να επιταχύνουμε τις καλές σχέσεις με το Ισραήλ γιατί είναι ρυθμιστικός παράγοντας στην περιοχή», αφήνοντας στην άκρη τις κατά καιρούς «κορόνες» περί προσανατολισμού σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Το ΜέΡΑ25 καταψήφισε παραπονούμενο γιατί η κυβέρνηση... δεν σκέφτεται και τα υπόλοιπα τμήματα του κεφαλαίου, με τον ειδικό αγορητή του, Κρ. Αρσένη, να λέει πως είναι απαράδεκτο «ένα κράτος που έχει ως βαριά βιομηχανία τον Τουρισμό» να υπογράφει τέτοιες συμφωνίες και εξορύξεις ακόμα και σε περιοχές Natura.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ