Παρασκευή 15 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Κινητοποίηση σήμερα στις 11 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας

Απαιτούν διενέργεια της εξεταστικής για όλους τους φοιτητές χωρίς επιβάρυνσή τους

Από πρόσφατη κινητοποίηση Συλλόγων του ΑΠΘ
Από πρόσφατη κινητοποίηση Συλλόγων του ΑΠΘ
Με πρωτοβουλία των εκλεγμένων της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Οικονομικού του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ, ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) διοργανώνουν κινητοποίηση, σήμερα Παρασκευή στις 11 π.μ., στο υπουργείο Παιδείας. Απαιτούν από την κυβέρνηση, το υπουργείο και τις διοικήσεις των ΑΕΙ να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους, να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη χαθεί το εξάμηνο, κανένα μάθημα, εργαστήριο ή πρακτική για κανέναν φοιτητή, να γίνει η εαρινή εξεταστική και διπλή εξεταστική το Σεπτέμβρη για όλους.

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση, που αντί να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα και να πάρει μέτρα στήριξης, να ικανοποιήσει τα αιτήματα των φοιτητών, επέλεξε να φέρει εν μέσω καραντίνας νομοσχέδιο που το περιεχόμενό του έχει καταδικαστεί το προηγούμενο διάστημα από φοιτητές, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, που γενικεύει τις μπίζνες των Ιδρυμάτων, ανοίγει δρόμο για δίδακτρα σε προπτυχιακά, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, μετατρέπει το σχολείο σε ακόμα σκληρότερο εξεταστικό κέντρο.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει πετάξει το «μπαλάκι» στα Ιδρύματα και στους ίδιους τους διδάσκοντες να μεριμνήσουν για τη διενέργεια της εξεταστικής με όποιον τρόπο μπορούν με ασφάλεια, χωρίς να πάρει μέτρα για έκτακτη χρηματοδότηση και με κάθε τρόπο ενίσχυση διδασκόντων και φοιτητών. Αποτέλεσμα είναι να προετοιμάζεται η εξεταστική και να αναπληρώνονται τα εργαστηριακά μαθήματα σε κάθε Ιδρυμα με διαφορετικές ταχύτητες ή και καθόλου!

Η συζήτηση είναι ανοιχτή στα Τμήματα των ΑΕΙ για το πώς θα καταφέρουν να διεξάγουν την εξεταστική και σε πολλές περιπτώσεις το θέμα βρίσκεται ακόμα «στον αέρα», όπως στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου οι φοιτητές δεν έχουν ακόμα καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σε κάποιες περιπτώσεις συζητιέται η εξεταστική με ηλεκτρονικές πλατφόρμες, οι οποίες απαιτούν εξειδικευμένο εξοπλισμό, που όμως κυβέρνηση και Ιδρύματα δεν φαίνονται διατεθειμένοι να παρέχουν δωρεάν σε όλους τους φοιτητές, όπως έγινε πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου πανεπιστημιακοί απαιτούν από τους φοιτητές «να διασφαλίσουν τους όρους διεξαγωγής των εξετάσεων μαζί με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται»... Επίσης, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, σε ενημέρωση που έλαβαν οι φοιτητές για το ενδεχόμενο εξ αποστάσεως εξέτασης ενός μαθήματος ξεκαθαρίζεται ότι «αποκλείονται αυτομάτως οι φοιτητές που δεν έχουν κάμερα και μικρόφωνο» καθώς και αυτοί που σε συνθήκες πανδημίας, έχοντας γυρίσει σπίτια τους, χωρίς να έχουν εξασφαλισμένο υπολογιστή και σύνδεση ίντερνετ, «δεν έχουν παραδώσει εργαστηριακή αναφορά». Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ενημέρωση προτείνονται και τρόποι προμήθειας «φθηνού» απαραίτητου εξοπλισμού, που φυσικά... καλούνται οι φοιτητές να καλύψουν από την τσέπη τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ