Παρασκευή 15 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενα χρόνο χωρίς την Καίτη...

Σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο, η Καίτη Φειδάκη «έφυγε» από κοντά μας. Μια ξεχωριστή αγωνίστρια, που έφερε επάξια τον τίτλο του μέλους και στελέχους του ΚΚΕ και με απαράμιλλη υπευθυνότητα ασκούσε πάντοτε τα κομματικά της καθήκοντα, ενισχύοντας την πίστη και τη σταθερότητα στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Γεννημένη στην Αθήνα, παιδί εργατικής οικογένειας, η Καίτη εργάστηκε και η ίδια ως εργατοϋπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα. Στις αρχές του 1975 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και το 1977 στο Κόμμα, στις Οργανώσεις της Νέας Φιλαδέλφειας. Εκτοτε αφιέρωσε όλη τη ζωή της στο ΚΚΕ, με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια. Υπήρξε Γραμματέας της Βορειοδυτικής Αχτίδας και μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ. Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση με την ΕΣΑΚ, αλλά και στην ΕΠΗΕΑ. Από το 1988, ήταν χρεωμένη στον «Ριζοσπάστη» και στο εκδοτικό του Κόμματος, τη «Σύγχρονη Εποχή».

Υπήρξε μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία των Γυναικών, της διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη» και υπεύθυνη της «Σύγχρονης Εποχής», συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη των εκδόσεων, του πολιτικού βιβλίου, στο ανέβασμα της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» και της ΚΟΜΕΠ. Εγινε έτσι παράδειγμα για όλους τους συντρόφους που είμαστε χρεωμένοι σε αυτό το καθήκον. Στα Συνέδρια 19ο και 20ό εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ενα χρόνο μετά, οι σύντροφοι εργαζόμενοι στη «Σύγχρονη Εποχή» και τον «Ριζοσπάστη» στεκόμαστε στις επάλξεις και συνεχίζουμε την προσπάθεια για να φτάσουμε το εκδοτικό του Κόμματος, την εφημερίδα του, τα έντυπά του ψηλά, εκεί που επιτάσσουν οι ανάγκες της ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης με την άρχουσα τάξη. Δίνουμε τη μάχη για τη βελτίωση της παραγωγής του πραγματικά προοδευτικού πολιτικού, ιστορικού και λογοτεχνικού βιβλίου, για τη βελτίωση του «Ριζοσπάστη», της ΚΟΜΕΠ, του «Οδηγητή», για να προσφέρουμε στους εργαζόμενους εκδόσεις που αναδεικνύουν τον πραγματικό τους αντίπαλο, που φωτίζουν τη διέξοδο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Στη μνήμη της η «Σύγχρονη Εποχή» οργανώνει εκδήλωση στις 3 Ιούνη στις 6.30 μ.μ., στο χώρο του βιβλιοπωλείου της στην Αθήνα (Μαυροκορδάτου 3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ