Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ Δ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ολοκληρώθηκε χτες αργά το απόγευμα το πρώτο μέρος της ειδικής συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής, που αιτήθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ζητώντας να διευρυνθεί το κατηγορητήριο που καλείται να διερευνήσει η Προανακριτική Επιτροπή, σε βάρος του πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου για τον ρόλο του στο σκάνδαλο «Novartis». Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με μυστική ψηφοφορία.

Μέχρι τώρα αυτό που διερευνούσε η Προανακριτική Επιτροπή ήταν αν ισχύει η κατηγορία της σκευωρίας σε βάρος πολιτικών προσώπων, που βαραίνει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο. Τώρα η ΝΔ ζητά να προστεθούν οι κατηγορίες της σύστασης συμμορίας - εγκληματικής οργάνωσης, του εκβιασμού, της δωροληψίας, της κατάχρησης εξουσίας κ.ά.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με τις ομιλίες του ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν. Καραθανασόπουλου και της βουλευτή Μαρία Κομνηνάκα, έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει «κάλπικες αντιπαραθέσεις και παιχνίδια». Δήλωσε επίσης ότι δεν θα συμμετέχει στην ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση «Νovartis» είχε στήσει αρχικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να εξετάσει αν στο σκάνδαλο εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, η οποία κατέληξε σε φάρσα, αφού έκλεισε άδοξα μετά από λίγες μέρες χωρίς να εξεταστεί κανένας μάρτυρας. Αντίστοιχα σε φιάσκο φαίνεται να οδηγείται και η σημερινή Προανακριτική που στήθηκε από τη ΝΔ, για να εξεταστεί αν ο Δ. Παπαγγελόπουλος ως πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης τέλεσε το αδίκημα της σκευωρίας σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Αυτό που έχει να επιδείξει ως έργο και η δεύτερη Προανακριτική, με ευθύνη των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ., είναι ο εκφυλισμός και οι τακτικισμοί, η νομιμοποίηση των «προστατευόμενων μαρτύρων» που ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για τα λαϊκά δικαιώματα. Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που διαφώνησε με την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων, αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τη διαδικασία και αποχώρησε. Το Κόμμα έχει κάνει σαφές πως θα επανέλθει αν εξασφαλιστεί η πραγματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ