Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση για την ιδιωτική ασφάλιση

Ερώτηση του ΚΚΕ

Την απόφαση του υπουργού Οικονομικών να ασφαλιστούν ομαδικά οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ με χρήματα των ΔΙΒΕΕΤ σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, Ν. Γκατζής και Αγγ. Τζέκης.

Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν με ποια κριτήρια ο υπουργός οδηγήθηκε στη σχετική απόφαση και ζητούν να κατατεθεί η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων έχει ως εξής:

«Την άνοιξη του 2001 ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας εκταμιεύτηκαν από το λογαριασμό των ΔΙΒΕΕΤ (επίδομα υπαλλήλων υπουργείου Οικονομικών) 2 δισ. για να γίνει ομαδική ασφάλιση σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία, για υγειονομική - νοσοκομειακή κάλυψη, σε αγαστή συνεργασία με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΟΕ - ΔΟΥ, ΟΣΣΥΟ, κ.ά. (Ομοσπονδίες Υπ. Οικονομικών) παρά την αντίθετη απόφαση των εργαζομένων στις ΔΟΥ του συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, που στη δύναμή του έχει το 50% περίπου των εφοριακών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

  • Με ποια κριτήρια οδηγήθηκε σ' αυτή την απόφαση;
  • Εφ' όσον, στην ουσία, πριμοδοτεί - χρηματοδοτεί με 2 δισ. ετησίως τους ιδιώτες των ασφαλιστικών εταιριών, γιατί τα χρήματα τα παίρνει από το λογαριασμό που αφορά μισθούς εργαζομένων;

Επίσης, καλείται ο κ. υπουργός μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής να καταθέσει τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ