Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος ασθενούς εν πλω

Η κακοκαιρία σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις των υποδομών στον υγειονομικό τομέα είχαν ως τραγική κατάληξη το θάνατο ενός 55χρονου ασθενούς πάνω σε πλοίο, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του από νησί σε νησί μέχρι να φτάσει στην Αθήνα.

Το βράδυ της 16.12.2001, ο 55χρονος Κ. Παλαιός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάτμου με εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο γιατρός του Κέντρου ζήτησε τη μεταφορά του ασθενούς στην Αθήνα με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο δεν μπορούσε να πετάξει λόγω κακοκαιρίας. Το αίτημα για ελικόπτερο του ΕΚΑΒ επαναλήφθηκε ξημερώματα της 17.12.2001 και υπήρξε και πάλι αρνητική απάντηση. Ακολούθησε αίτημα προς το ΓΕΣ για ελικόπτερο του στρατού, αλλά και από εκεί ήρθε αρνητική απάντηση, λόγω καιρού.

Στη συνέχεια - μετά και από νέα άκαρπη κλήση προς το ΕΚΑΒ - έγινε κλήση προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ) για διάθεση πλωτού μέσου, προκειμένου ο ασθενής να διακομιστεί στην Κω και από εκεί με αεροπλάνο στην Αθήνα. Το ΥΕΝ απάντησε ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί ο ασθενής από την Πάτμο με πλοίο στην Κω, απ' όπου θα μεταφερόταν στην Αθήνα.

Ομως, «ο ασθενής απεβίωσε κατά τη διακομιδή του εν πλω», όπως αναφέρει χτεσινή ανακοίνωση του ΕΚΑΒ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ