Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ
Διαμαρτυρία για τα προβλήματα των ναυτεργατών

Από την παράσταση διαμαρτυρίας των ναυτεργατικών σωματείων
Από την παράσταση διαμαρτυρίας των ναυτεργατικών σωματείων
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας για τα οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών πραγματοποίησαν, χτες, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Ι. Πλακιωτάκη, στον οποίο κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Η αντιπροσωπεία των ναυτεργατών υπογράμμισε ότι οι αντεργατικές ΠΝΠ και Υπουργικές Αποφάσεις της κυβέρνησης εξασφαλίζουν πρόσθετα προνόμια και επιδοτήσεις για το εφοπλιστικό κεφάλαιο, την ίδια στιγμή που για τους ναυτεργάτες καλπάζουν η ανεργία, οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις, δεν εφαρμόζονται ούτε τα ελάχιστα των ΣΣΕ. Σημείωσαν επίσης ότι ακόμα και το επίδομα των 800 ευρώ ελάχιστοι ναυτεργάτες το δικαιούνται και κανείς δεν το έχει πάρει μέχρι σήμερα. Αντίστοιχα, το επίδομα ανεργίας των 350 ευρώ, ακόμα και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΝΕ, τον Απρίλη το πήρε μόνο το 25% των άνεργων ναυτεργατών.

Παράλληλα, τα ναυτεργατικά σωματεία υπογράμμισαν ότι αποτελεί «αιτία πολέμου» για τις ταξικές δυνάμεις η ανατροπή των ΣΣΕ που προετοιμάζουν εφοπλιστές - κυβέρνηση στην ποντοπόρο ναυτιλία, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων, με τις «ευλογίες» του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ, που προτρέπει τον υπουργό σε «παρέμβαση» για τις ΣΣΕ...

Από την πλευρά του υπουργού, η μόνη δέσμευση ήταν ότι θα καταβληθεί από σήμερα η επιδότηση των 800 ευρώ.

Τα ταξικά σωματεία καλούν «τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις, να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση για το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων μας».

  • Στο μεταξύ, την επιλεκτική καραντίνα που εφαρμόζεται μετά τα ΕΛΠΕ και στη ΜOTOR OIL, σε βάρος των πληρωμάτων των πλοίων που ελλιμενίζονται στις εγκαταστάσεις της, στηλιτεύουν με ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Οπως τονίζουν, «παρότι όπως μας ενημέρωσαν οι ναυτεργάτες ελέγχονται ιατρικά για την κατάσταση της υγείας τους σε κάθε κατάπλου των καραβιών στις εγκαταστάσεις της MOTOR OIL, συνεχίζεται μέχρι σήμερα όπως και στα ΕΛΠΕ η επιλεκτική καραντίνα τους, προκαλώντας τους αρνητικές καταστάσεις στην επικοινωνία με τις οικογένειές τους και στη διαβίωσή τους». Απαιτούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας να παρέμβουν άμεσα και να γίνει έγγραφη ενημέρωση των σωματείων για τα αποτελέσματα των ενεργειών τους.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποσυρθεί η τροπολογία - έκτρωμα που τσακίζει τα δικαιώματα των ναυτεργατών (2021-10-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2020-05-08 00:00:00.0)
«Αιτία πολέμου» το νέο Ασφαλιστικό και το χτύπημα στις ΣΣΕ (2020-01-16 00:00:00.0)
Παρέμβαση στην ΠΝΟ για την προκήρυξη απεργίας (2018-07-04 00:00:00.0)
Προς άρση της επιστράτευσης στους ναυτεργάτες (2013-10-30 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις (2012-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ