Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας

Την αλληλεγγύη του στο Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, που δίνοντας αγώνα ενάντια στην εκποίηση υπηρεσιών της καθαριότητας αντιμετωπίζει τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να το τρομοκρατήσει, ισχυριζόμενη ότι οι ενέργειές του αποτελούν ποινικό αδίκημα, εκφράζει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο αναφέρεται ότι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής «να εκχωρήσει σε ιδιώτη το πλύσιμο των κάδων (...) προσέκρουσε στην αντίδραση του Σωματείου μας, αλλά και στην καταψήφιση της εκχώρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφους 17 έναντι 13 της πρότασης δημάρχου». Ωστόσο, η δημοτική αρχή αμέσως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας «ξεκίνησε μια επιχειρηματολογία ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παράνομη». Το Σωματείο ενημέρωσε με σχετική ανακοίνωση τους εργαζόμενους σε διάφορα τμήματα του δήμου, για το τι πραγματικά έγινε, και τους επέστησε την προσοχή «να μην προχωρήσουν σε καμιά ενέργεια και να μην υποχωρήσουν σε καμιά πίεση της δημοτικής αρχής, προκειμένου να μην προχωρήσει το θέμα της ιδιωτικοποίησης». Την ανακοίνωση κοινοποίησε και στη δημοτική αρχή, η οποία απάντησε εγγράφως, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι ενέργειες του Σωματείου «συνιστούν εκ μέρους σας διάπραξη ποινικών αδικημάτων ως και αυτό της παράβασης καθήκοντος» και ότι η δημοτική αρχή «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος»!

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καταδικάζει τις ενέργειες της δημοτικής αρχής και σημειώνει: «Η στάση της δημοτικής αρχής Βούρου δεν μας προκαλεί εντύπωση. Το τελευταίο διάστημα σειρά δημοτικών αρχών, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ με πρόσχημα τον κορονοϊό, προχωρούν σε μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών, με στόχο να ενισχυθεί η κερδοφορία των εργολάβων. Και βέβαια για να πετύχουν τους σκοπούς τους χρησιμοποιούν τους εκβιασμούς και τα δικαστήρια. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι συνάδελφοι τρομοκρατούνται με τέτοιες πρακτικές. (...) Ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι αγώνας μόνο των συναδέλφων, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας, αφού το τίμημα των εκποιήσεων των υπηρεσιών θα το πληρώσουν το επόμενο διάστημα όλοι οι δημότες μέσα από τα δημοτικά τέλη. Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, αλλά και να σταματήσει κάθε δικαστική διαδικασία. Καλούμε και τους συναδέλφους να μη φοβηθούν, να μην επιτρέψουν στο δήμαρχο και την κυβέρνηση να ολοκληρώσουν το έγκλημά τους, με τον αγώνα μας και την οργάνωσή μας μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Την αλληλεγγύη του εκφράζει επίσης με αντίστοιχη ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων δήμου Ηλιούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ