Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να «σηκώσουμε κεφάλι» στη διαιώνιση της χρήσης

Επισημάνσεις του Γ. Νοταρά σε εκδήλωση του θεραπευτικού προγράμματος «Παρέμβαση»

«Είναι μεγάλη εμπειρία να δουλεύεις για την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη αυτών των ανθρώπων. Τον τελευταίο καιρό "γλιστράμε" από τη βασική έννοια της απεξάρτησης. Τείνουμε να πιστέψουμε ότι η απεξάρτηση γίνεται με τη διαιώνιση της χρήσης. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι σ' αυτή την αντίληψη που τείνει να γίνει και κρατική».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γεράσιμος Νοταράς, επίτιμος πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, στο χαιρετισμό του σε εκδήλωση της «Παρέμβασης» του ΚΕΘΕΑ, για να τιμήσει τους 80 ανθρώπους που έχουν σταθεί δίπλα στην κοινότητα στη δωδεκάχρονη πορεία της.

Τη στιγμή που βραβεύονταν οι 80 εθελοντές της Παρέμβασης, η κυβέρνηση εξακολουθούσε να προπαγανδίζει γενικά τον εθελοντισμό, ενώ ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τα ναρκωτικά Μ. Σκουλάκης υπογράμμιζε την ανάγκη για τη δουλιά που πρέπει να γίνει, για να αυξηθεί ο εθελοντισμός στις θεραπευτικές κοινότητες. Ομως, την ίδια στιγμή τα σχέδια της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν τους ανιδιοτελείς εθελοντές -σαν κι αυτούς που συνεισφέρουν στις κοινότητες. «Οι εθελοντές υποστηρίζουν και στηρίζουν εδώ και μια δεκαετία, αθόρυβα, το έργο των θεραπευτικών προγραμμάτων. Ομως, στο προωθούμενο Εθνικό Σχέδιο Δράσης υπάρχει μια... παράλειψη, εκεί δεν υπάρχουν εθελοντές. Κι όμως χρειαζόμαστε εθελοντές για να είμαστε αποτελεσματικοί», επισήμανε ο Χαρ. Πουλόπουλος, διευθυντής του ΚΕΘΕΑ στη διάρκεια της εκδήλωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ