Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δυναμικό μαθητικό «παρών»

Δυναμικό «παρών» έδωσαν χτες το απόγευμα οι μαθητές των απογευματινών ΤΕΕ Ρέντη, 8ου ΤΕΕ Βώκου, αλλά και του ιδιωτικού ΤΕΕ «Ξυνή» στη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο του Πειραιά. Απαιτώντας βιβλία, καθηγητές, σχολεία, ειδικότητες, εργαστήρια, αλλά και κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98, οι μαθητές έστειλαν σαφές μήνυμα ότι θα αγωνιστούν γι' αυτά που τους ανήκουν.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και βροντοφωνάζοντας συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για την παιδεία πουλήστε κάνα πύραυλο να πάρουμε βιβλία», «Θέλουμε σχολειά, καθηγητές, βιβλία και όχι διαβατήρια για την ανεργία», και τραγουδώντας «Κάνεις τη ζωή μας φλιπεράκι, βρε Πετράκι, βρε Πετράκι» πορεύτηκαν προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Εκεί τους δέχτηκε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος άκουσε τα αιτήματα των μαθητών και δεσμεύτηκε ότι θα τα στείλει με φαξ (!) στον υπουργό Παιδείας. Μετά το τέλος της κινητοποίησης οι μαθητές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους «ραντεβού» για συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ