Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ - ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Καταγγέλλουν τη φορομπηχτική τακτική Αβραμόπουλου

Αύριο το προειδοποιητικό κλείσιμο των περιπτέρων

Με αιχμή του δόρατος τη φορομπηχτική - εισπρακτική πολιτική του Δήμου Αθηναίων, που εφαρμόζεται με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου σε βάρος τους, κλείνουν προειδοποιητικά τα περίπτερά τους οι περιπτερούχοι της Αθήνας αύριο Πέμπτη 20 Δεκέμβρη, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους, τόσο απέναντι στο Δήμο και διεκδικώντας λύσεις σε μια σειρά χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο. Οι περιπτερούχοι ζητούν από το Δήμο Αθηναίων, μεταξύ των άλλων:

  • Την κατάργηση των αποφάσεων περί κανονισμού λειτουργίας του περιπτέρου, που απαγορεύουν την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για σχεδόν όλες τις περιπτώσεις που υπάρχουν περίπτερα.
  • Τη χορήγηση αδειών για το 2002, σύμφωνα με ό,τι ίσχυε τα τρία τελευταία χρόνια.
  • Ανάκληση - ακύρωση των προστίμων του 2001 που επιδόθηκαν με τον ανώτατο συντελεστή των 543.900 δρχ. ανά τ.μ., να ισχύσει ό,τι και το 2000.
  • Την επανεξέταση για υπερβολές που σημειώθηκαν στην καταμέτρηση που έγινε σε περίπτερα.

Αλλα καίρια αιτήματα του κλάδου, σύμφωνα με το ψήφισμα της συνέλευσης που συγκάλεσε το Σωματείο Περιπτερούχων - Καπνοπωλών Αθήνας «Η Ενότητα» και συμμετείχαν και άλλες ενώσεις του κλάδου, είναι η θέσπιση σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου, που θα διέπει τη λειτουργία των περιπτέρων, την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, την αύξηση των διαστάσεων των περιπτέρων, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, να μην καταργηθεί η διαφήμιση από τα περίπτερα, στερώντας ένα επιπλέον έσοδο για τους δικαιούχους ανάπηρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ