Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ»
Με «εθελοντές» εκπαιδευτικούς και μαθητές

Βασισμένο στον «εθελοντισμό» μαθητών και εκπαιδευτικών προχωρά το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία», το οποίο γίνεται όλο και πιο φανερό ότι έχει στόχο την προώθηση του «εθελοντισμού» μέσα από τα σχολεία, αλλά και να εμφυσήσει στη νέα γενιά το «ιδεώδες» της εμπορευματοποιημένης Ολυμπιάδας. Αλλωστε, τα μεγάλα λόγια για καλλιέργεια μιας φιλοσοφίας ζωής στα πρότυπα του ολυμπιακού πνεύματος, ακυρώνονται στην πράξη από τον εξετασιοκεντρικό ανταγωνιστικό χαρακτήρα του ίδιου του σχολείου, την ανυπαρξία της σχολικής αθλητικής εκπαίδευσης και του μαζικού αθλητισμού.

Ο υπουργός Π. Ευθυμίου και η υφυπουργός Ε. Κούρκουλα στο πλαίσιο των αποφάσεων της διυπουργικής επιτροπής για την Ολυμπιάδα, παρουσίασαν χτες σε συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα «Ανοιχτό Σχολείο», το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία» και αφορά διάφορες δράσεις, εκδηλώσεις, διαγωνισμούς κλπ. εντός ή εκτός ωρολογίου προγράμματος. Για την πραγματοποίησή του, το υπουργείο απευθύνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολιτιστικούς φορείς, εθελοντικές μη κυβερνητικής οργανώσεις και στην εθελοντική προσφορά μαθητών και εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην πρόσληψη 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής ειδικά για το πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας, ενώ εθελοντική θα είναι η προσφορά των υπόλοιπων εκπαιδευτικών, από τους οποίους το υπουργείο Παιδείας προσδοκά και την εφαρμογή του προγράμματος μέχρι το 2003 σε όλα τα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία» ξεκίνησε να εφαρμόζεται πριν ένα χρόνο στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας υπουργείου Παιδείας και «Αθήνα 2004». Από το σύνολο των 8.454 δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε 3.700 σχολεία και από το σύνολο των 1.296.573 μαθητών τους, το πρόγραμμα παρακολούθησαν περίπου 450.000 (ποσοστό 34.7%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ