Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ
Το λαϊκό μέτωπο θα δώσει τη λύση

«Τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής αφορούν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, ανεξάρτητα από το προϊόν που παράγουν και δεν είναι προσωρινά, όπως θέλει να τα εμφανίσει η κυβέρνηση. Είναι μόνιμα και θα χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου». Αυτό επισήμανε προχτές το βράδυ ο Γιάννης Σφυρής, υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε ευρεία σύσκεψη των ετεροδημοτών της Αθήνας που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση της Αθήνας. Τα αποτελέσματα αυτά, πρόσθεσε, επιβεβαιώνουν στην πράξη εκείνο που έλεγε το ΚΚΕ, ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και οι αναθεωρήσεις της, αλλά και η συμφωνία της ΓΚΑΤΤ, είναι αντίθετες με τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών, των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών.

Γι' αυτό, τόνισε, πρέπει να αλλάξει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων και να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, που η πολιτική του εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Φιλοαγροτική πολιτική και κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ δε συμβιβάζονται, ενώ θα υπονομεύονται και οι αγώνες, αν δε συνοδεύονται με αποχώρηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος ο Γιάννης Σφυρής στην πρόταση του ΚΚΕ για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών και την πραγματική ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, τόνισε πως απαιτείται όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες να συντονίσουν τον αγώνα τους με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, συμβάλλοντας στη δημιουργία του λαϊκού μετώπου, το οποίο θα εγκαθιδρύσει και θα στηρίξει τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία. Βασικοί άξονες αυτής της φιλοαγροτικής οικονομίας, συνοπτικά, θα είναι:

  • Η ανάδειξη των παραγωγικών συνεταιρισμών των μικρομεσαίων αγροτών σε βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, για να αντιμετωπιστεί το μειονέκτημα του μικρού και πολυτεμαχισμένου κλήρου, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να βελτιωθεί η παραγωγικότητα σε όφελος του λαού.
  • Η ολόπλευρη ανάπτυξη της γεωργίας, της αλιείας, της κτηνοτροφίας, που θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας σε τρόφιμα, θα προστατεύει τη δημόσια υγεία, εξοικονομεί συνάλλαγμα και θα εξασφαλίζει βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.
  • Η στήριξη της αγροτικής οικονομίας με στόχο την υλοποίηση των βασικών έργων υποδομής για να μειώνεται το κόστος παραγωγής, την ανάπτυξη της γεωργικής έρευνας και τεχνολογίας, την παραγωγή βασικών αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων, την αποτελεσματική διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής από όλες τις αντίξοες συνθήκες, τη χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους των συνεταιρισμών και των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Η ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών των αγροτών στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, συντάξεων, Περίθαλψης, Παιδείας, Πολιτισμού και της δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ