Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχίζουν το Γενάρη τα έργα του τραμ

Στις αρχές του 2004 θα είναι έτοιμο το τραμ της Αθήνας, διαβεβαίωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, υποστηρίζοντας ότι το «έργο είναι απολύτως εντός χρονοδιαγραμμάτων» και έχει εξασφαλισμένη «πλήρη χρηματοδότηση».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, το συνολικό κόστος του έργου θα ανέλθει σε 116 δισ. δρχ., εκ των οποίων το 50% θα καλυφθεί από εθνικούς πόρους, με 41 δισ. δρχ. δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί από πόρους του Γ` ΚΠΣ. Το 7% της συνολικής δαπάνης του έργου (περίπου 7,5 δισ. δρχ.) θα διατεθεί για αναπλάσεις του αστικού χώρου στις περιοχές διέλευσης του τραμ. Βάσει της σύμβασης που υπέγραψε την περασμένη βδομάδα η εταιρία «Τραμ ΑΕ» με την ανάδοχο κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ ΑΕ, για την κατασκευή της υποδομής των δύο γραμμών του τραμ θα απαιτηθούν 72 δισ. δρχ., ενώ - όπως είπε ο υπουργός - ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια του τροχαίου υλικού, προϋπολογισμού 25 δισ. δρχ. Πρόκειται για 35 οχήματα, χωρητικότητας 200 επιβατών το καθένα, εκ των οποίων το πρώτο θα παραληφθεί τον Ιούνη του 2003 για ν' αρχίσουν οι δοκιμές. Τα υπόλοιπα θα παραδοθούν μέχρι τον Απρίλη του 2004.

Σημειώνεται ότι το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δύο γραμμών: Ζάππειο - Φιξ - Ν. Κόσμος - Π. Φάληρο - Ν. Φάληρο - σταθμός ΗΣΑΠ, μήκους 14,2 χλμ. και Ν. Φάληρο - Π. Φάληρο - Αγ. Κοσμάς - Γλυφάδα, μήκους 15,4 χλμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ