Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκίνησε ξανά απεργία πείνας και δίψας ο Β. Δημάκης

Αθλια ανάρτηση στο διαδίκτυο από την γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής σε βάρος του κρατούμενου φοιτητή

Απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησε για τρίτη φορά το Σάββατο 23 Μάη ο Βασίλης Δημάκης, μετά τον νέο εμπαιγμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ο κρατούμενος, φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, μετά την επαναμεταγωγή του από τα Γρεβενά μεταφέρθηκε στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, με την αιτιολογία ότι πρέπει να μπει σε καραντίνα 14 ημερών. Ομως, παρά τη διαβεβαίωση της γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, ότι η παραμονή του εκεί θα ήταν μόνο για 14 μέρες, το χρονικό αυτό όριο πέρασε και ο Β. Δημάκης δεν έχει μεταφερθεί στο κελί του, όπου μπορούσε απρόσκοπτα να συνεχίσει την εκπαίδευσή του και να έχει πρόσβαση στα βιβλία του.

Και σαν να μην έφτανε αυτό και ενώ ο κρατούμενος φοιτητής εξαναγκάζεται επί της ουσίας να καταστρέψει την υγεία του, η Σ. Νικολάου πουλάει και «πνεύμα», επιχειρώντας να «βγει από πάνω», με μια άθλια ανάρτηση στο Twitter όπου σημειώνει: «Το να σου κουνάνε το δάχτυλο για δήθεν άσκηση πολιτικής στην περίπτωση Δημάκη με εμμονές και φανατισμό, άνθρωποι που έκαναν σημαία την ιδεοληψία, είναι τουλάχιστον αστείο. Μόνη απάντηση, η νομιμότητα. Γιατί στις δικές μας βάρδιες... δεν θέλουμε "στραβές".@RenaDourou».

Ετσι, μετά τη διάψευση όλων των υποσχέσεων του υπουργείου, τη συνέχιση του αποκλεισμού του από την εκπαιδευτική διαδικασία εδώ και δύο εβδομάδες, λόγω αδυναμίας εύρεσης ενός υπολογιστή και μιας σύνδεσης στο ίντερνετ, και τη μη μεταγωγή του στη Δ' Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού κατόπιν λήξης του 14ήμερου, ο Β. Δημάκης κατέφυγε ξανά στην απεργία πείνας και δίψας, παρότι φανερά καταβεβλημένος, αφού είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα.

Σε σχετική ανακοίνωση ο κρατούμενος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σήμερα 23/05/2020 διανύω την 29η ημέρα καραντίνας, 14 στα Γρεβενά και 15 στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και όχι στο κελί μου όπως θα έπρεπε και υποσχέθηκε η θλιβερή Σοφία Νικολάου». Μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «από σήμερα θα αρνηθώ τροφή, νερό και οποιαδήποτε επικοινωνία με τον οποιονδήποτε, χωρίς να διεκδικώ τίποτα παρά μόνο δημοκρατία. "Ο πιο φθοροποιός αγώνας είναι αυτός για το αυτονόητο"».

Σε άλλο σημείο τονίζει: «Ολη αυτή η ταλαιπωρία δίχως τέλος που περνώ από τις 16/04/2020, ο εκδικητικός βασανισμός μου μέχρι κι ετούτη τη στιγμή που γράφω τη δήλωση αποχής μου από τα πάντα, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία μου από την γγ Εγκληματικής Πολιτικής, με οδήγησαν εκεί που απευχόμουν να οδηγηθώ, στην πλήρη αποθάρρυνσή μου από την εκπαιδευτική διαδικασία και απ' όλα από όσα μόχθησα μέχρι τώρα, με τον μηδενισμό της στήριξης τόσων ανθρώπων, πολιτών, φορέων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθηγητών, συμφοιτητών, καλλιτεχνών και άλλων από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την κατάπτυστη Νικολάου με τους στοχευμένους και πονηρούς χειρισμούς της».

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 ο Β. Δημάκης είχε προχωρήσει και πάλι σε 32 μέρες απεργίας πείνας και 8 μέρες απεργίας δίψας, με αίτημα το δικαίωμά του στις σπουδές.

  • Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Β. Δημάκη έγινε χτες, με μεγάλη συμμετοχή, και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κλούβες της αστυνομίας είχαν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στο υπουργείο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ