Σάββατο 30 Μάη 2020 - Κυριακή 31 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Οι μικροί επαγγελματίες συσσωρεύουμε χρέη...

Βασίλης ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ - πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ν. Χανίων

Τα κυβερνητικά μέτρα δεν κάλυψαν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες που είχαμε ως κλάδος εστίασης. Βρισκόμασταν στην προετοιμασία της τουριστικής σεζόν και κλείσαμε μέσα σε μια μέρα. Οι αναστολές στην πληρωμή εισφορών, οφειλών και δανείων δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, απλώς συσσωρεύουν ένα χρέος που θα πρέπει να το πληρώσουμε μετά και σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Η κυβέρνηση δεν μας «χαρίζει» τίποτα. Το ίδιο ισχύει και για τη μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και τα ροφήματα, καθώς μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του κλάδου μπορεί να επωφεληθεί από αυτό.

Διεκδικούμε διαγραφές οφειλών και εισφορών και μείωση του ΦΠΑ όλων των προϊόντων της εστίασης, καθώς και μείωση δημοτικών τελών.

Με αυτά τα δεδομένα, υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι που δεν έχουν ανοίξει τα καταστήματά τους, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και για τους εργαζόμενους που περίμεναν να δουλέψουν σεζόν.

Οι συνάδελφοι αυτόν τον καιρό «ψάχνουν» να βρουν τους συλλόγους τους, να έρθουν σε επαφή, ίσως αρχικά για ενημέρωση αλλά και με διάθεση για συλλογική διεκδίκηση. Με αφορμή την κινητοποίηση της 3ης Ιούνη, στόχος μας είναι να γονιμοποιήσουμε αυτές τις διαθέσεις, να ενισχύσουμε τις γραμμές του συλλόγου με νέα μέλη, να ανέβει η συλλογική δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ