Τρίτη 2 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Νέο αγωνιστικό ραντεβού αύριο στα Προπύλαια

Συνέχεια στον κοινό αγωνιστικό βηματισμό τους δίνουν σωματεία εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού, με νέο αγωνιστικό ραντεβού αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, διεκδικώντας ουσιαστική και πλήρη στήριξη όλων των εργαζομένων που επλήγησαν σοβαρά την περίοδο της πανδημίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο (ΠΜΣ), ενώ τη συμμετοχή τους ανακοίνωσαν επίσης το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

«Ολοι εμείς οι εικαστικοί καλλιτέχνες που δημιουργούμε, που προσπαθούμε να επιβιώσουμε ως αυτοαπασχολούμενοι, ή με σχέση εξαρτημένης εργασίας, με "μπλοκάκι", ή χωρίς χαρτιά, εκπαιδευτικοί τέχνης στην εργασιακή επισφάλεια, όλοι όσοι ζούμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες που αμφισβητούν την υπόστασή μας, το να δημιουργούμε, το να υπάρχουμε, διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης! Διεκδικούμε να μπορούμε να ζήσουμε από την τέχνη μας! Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας διεκδικώντας την ενίσχυση όλων των καλλιτεχνών δημιουργών», σημειώνει το ΕΕΤΕ.

Αντίστοιχα, το ΣΕΗ στο κάλεσμά του καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι όπως σε κάθε κλάδο, έτσι και στους ηθοποιούς παίρνει μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών, χτυπώντας τους εργαζόμενους, καθώς με πρόσφατη ΚΥΑ (ΦΕΚ 1938/Β/20-5-2020) προχωρά σε: «Νομιμοποίηση της απλήρωτης πρόβας. Καθιέρωση του καθεστώτος πληρωμής για την παράσταση (κλείνοντας έτσι το μάτι σε σχέσεις εργασίας με σύμβαση έργου - "μπλοκάκι"). Κοστολόγηση της δουλειάς του ηθοποιού στο ύψος των 400 - 600 ευρώ. Υποχρεωτική παραχώρηση του πνευματικού και συγγενικού δικαιώματος με την απόδοση εφάπαξ ποσού στον παραγωγό, ο οποίος με τη σειρά του θα τη "δανείσει" για 5 χρόνια στο ίδιο το ΥΠΠΟΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ