Τρίτη 2 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εκτεταμένες οι καταστροφές στους αγρότες από τις χαλαζοπτώσεις

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για άμεση αποζημίωση και περιοδείες του Κόμματος στους πληγέντες

Ο Τ. Τσιαπλές συζητά με πληγέντες αγρότες
Ο Τ. Τσιαπλές συζητά με πληγέντες αγρότες
Στο πλευρό των αγροτών που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις και τις έντονες βροχοπτώσεις του Μάη, σε μια σειρά από περιοχές της χώρας, βρίσκεται το ΚΚΕ, καταθέτοντας Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης ζητά από την κυβέρνηση την άμεση αποζημίωση στο 100% των παραγωγών που υπέστησαν εκτεταμένες καταστροφές. Στην Ερώτηση σημειώνει πως οι βιοπαλαιστές αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς εκτός από την αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, δέχονται και τα πλήγματα από τα ακραία φυσικά φαινόμενα, ενώ η κάλυψη εκ μέρους του ΕΛΓΑ είναι πλημμελής έως ανύπαρκτη, καθώς πολλοί αγρότες δεν έχουν αποζημιωθεί για τις περσινές ζημιές. Ταυτόχρονα, τονίζει πως για την κατάσταση μεγάλες είναι οι ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων, της Περιφέρειας, της Τοπικής Διοίκησης και άλλων αρμόδιων φορέων (ΓΟΕΒ ΤΟΕΒ), διότι πολλές φορές η περιοχή της Θεσσαλίας γνώρισε καταστροφές από καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια. Τέλος, υπογραμμίζει πως επιβάλλεται αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή 100% από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους.

Περιοδείες κλιμακίων του ΚΚΕ

Την ίδια ώρα, κλιμάκια του ΚΚΕ πραγματοποιούν επισκέψεις σε χωριά και καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές, σε όλη τη χώρα, ενώ με τις παρεμβάσεις τους οι Οργανώσεις του Κόμματος και οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους και Περιφέρειες αναδεικνύουν τους πραγματικούς ενόχους.

Μία τέτοια επίσκεψη έγινε την προηγούμενη Πέμπτη στη Ζαγορά Πηλίου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Τάσου Τσιαπλέ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας, με τους εκπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς, Πουρίου και Μακρυράχης και με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς. Στη συνάντηση εκφράστηκε η απόγνωση των αγροτών, ενώ τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Ακόμα αναφέρθηκαν στη μείωση της τιμής ανά κιλό, από 51 λεπτά στα 45, που μειώνει ακόμα περισσότερο την αποζημίωση, σημειώνοντας ότι η καλλιέργεια στην περιοχή δεν πραγματοποιείται με μηχανικό τρόπο, αλλά χειρωνακτικά ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ δήλωσε τη στήριξη του Κόμματος στα αιτήματα και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών για αυτά και κάλεσε τους αγρότες να μη σκύψουν το κεφάλι, αλλά οργανωμένα να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο έλεος της κακοκαιρίας με ευθύνη των κυβερνήσεων (2020-05-27 00:00:00.0)
Ζημιές σε καλλιέργειες (2015-05-06 00:00:00.0)
Καταστροφές σε καλλιέργειες από χαλάζι και βροχή (2014-06-20 00:00:00.0)
Αγωνιστική διεκδίκηση αποζημιώσεων (2007-05-22 00:00:00.0)
Μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή μήλων (2003-09-19 00:00:00.0)
Ερμαια των μεγαλεμπόρων και της «κυβερνητικής λειψυδρίας» (2000-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ