Τετάρτη 3 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Σε στάση εργασίας και πολύμορφες κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Υγειονομικές Περιφέρειες προχωρούν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας αύριο, Πέμπτη, μέρα πανελλαδικής δράσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Υγεία - Πρόνοια.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και φορείς διεκδικούν: Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις, πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων:

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το πρωί στο νοσοκομείο και μετά στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα ΤΕΠ.

Στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα νοσοκομεία.

O Σύλλογος Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ οργανώνει συγκέντρωση στις 12 μ. στο σαλόνι του νοσοκομείου.

H Ενωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων - Κέντρων Υγείας Λάρισας καλεί σε κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην πύλη του ΓΝ Λάρισας.

Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί σωματεία και φορείς της πόλης σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, ενώ το Εργατικό Κέντρο Αρτας προκήρυξε στάση εργασίας (8 π.μ. - 10 π.μ.) και καλεί σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου.

Σωματεία και φορείς συντονίζουν τη δράση τους για την Υγεία
  • Μετά την πετυχημένη σύσκεψη σωματείων και φορέων της Αθήνας για την προστασία της υγείας του λαού που πραγματοποιήθηκε προχτές με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, αύριο, Πέμπτη τα σωματεία και οι φορείς που συντονίζουν τα βήματά τους απέναντι στη συνεχή υποβάθμιση και υποστελέχωση των ΤΟΜΥ (Τοπικών Μονάδων Υγείας) και των Κέντρων Υγείας παραχωρούν στις 10 π.μ. συνέντευξη Τύπου έξω από την ΤΟΜΥ Πετραλώνων.
  • Στη Θεσσαλονίκη, σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων για το συντονισμό της δράσης τους για την Υγεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος». Συμμετοχή στην αποψινή σύσκεψη αποφάσισε η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).
  • Με σύνθημα «Ούτε λεπτό χαμένο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» και το διαχρονικό αίτημα για δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής καλεί σε σύσκεψη σωματείων και φορέων την Τετάρτη 10/6, στην πλατεία Ελευθερίας στο Κορωπί στις 7 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ