Τετάρτη 3 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
12 κρούσματα του κορονοϊού σε πτήση από το Κατάρ

Επιβεβαιώνονται οι μεγάλοι κίνδυνοι από την προσαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα μέτρα του κεφαλαίου

Τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονεί το γεγονός ότι κυβέρνηση και ΕΕ έχουν κάνει «λάστιχο» τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον Τουρισμό και τις Μεταφορές προκειμένου να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων - μεταξύ άλλων με την απουσία προληπτικών ιατρικών ελέγχων στους τουρίστες, συστηματικών και καθολικών μέτρων σε αεροπλάνα και πλοία, με τους επιβάτες τον έναν πάνω στον άλλον, κ.ά. - έρχεται να επιβεβαιώσει η χτεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε επιβάτες αεροπλάνου από το εξωτερικό που προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα, με χτεσινή έκτακτη έκθεση του ΕΟΔΥ και δελτίο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώθηκαν 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 αφορούν ταξιδιώτες που έφτασαν στο «Ελ. Βενιζέλος» με πτήση της «Qatar Airlines» από την Ντόχα, στην οποία επέβαιναν 91 άτομα. Τα θετικά κρούσματα τέθηκαν σε 14ήμερη καραντίνα και τα αρνητικά σε 7ήμερη. Οι 9 από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο είναι Ελληνες προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένας είναι Ελληνοϊάπωνας.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιούνη, ωστόσο, όπως επιβεβαιώνει και η σύνθεση των θετικών κρουσμάτων, το θέμα δεν είναι το αεροδρόμιο προέλευσης της πτήσης, αλλά η απουσία συστηματικών προληπτικών ελέγχων σε όλους τους ταξιδιώτες.

Σε ό,τι αφορά τα συνολικά στοιχεία, ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 2.937, ενώ οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί παρέμειναν 179.

Μπροστά στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας και τοπικών αναζωπυρώσεων κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα των έγκαιρων, ουσιαστικών και καθολικών μέτρων που απαιτεί το ΚΚΕ, με μαζικούς και τακτικούς ελέγχους ανίχνευσης του ιού, μαζικές μόνιμες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα κ.ά., για την προστασία όλων των ταξιδιωτών, των εργαζομένων στον Τουρισμό και τις Μεταφορές, των νησιωτών, όλου του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ