Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Νέες κινητοποιήσεις στις 9 Ιούνη ενάντια στην ψήφισή του

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές κλιμακώνουν τον αγώνα τους κόντρα στο αντιδραστικό νομοσχέδιο

Με απεργιακή κινητοποίηση και νέα συλλαλητήρια οι εκπαιδευτικοί μαζί με μαθητές και φοιτητές κλιμακώνουν τον αγώνα, ενάντια στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση μέσα από το πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στους δρόμους αναδεικνύοντας τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, καταγγέλλοντας την τακτική της να τα προωθήσει εν μέσω πανδημίας, δηλώνοντας πως πρόκειται για νομοσχέδιο καταδικασμένο στις συνειδήσεις, προχωρούν την Τρίτη 9 Ιούνη σε απεργίες και συλλαλητήρια. Στην Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί για τη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια, με πορεία προς τη Βουλή και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών καλούν σε μαζική συμμετοχή με κεντρικό αίτημα να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο.

Κάλεσμα, ώστε με τη συμμετοχή στην κινητοποίηση να δοθεί απάντηση στην πολιτική που τσακίζει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, απευθύνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, που αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στο πλέγμα μέτρων που οδηγεί σε ακάλυπτα κενά, απολύσεις αναπληρωτών, περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας, σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα για τη στήριξη των εκπαιδευτικών, φέρνει ένα νομοσχέδιο που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το σχολείο, υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς για τους μαθητές, φορτώνει το οικονομικό βάρος στις πλάτες των γονιών. Προχωρά σε αντιεκπαιδευτικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου. Μέσα από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση ρίχνει την ευθύνη για όλα τα προβλήματα στους εκπαιδευτικούς. Η κυβέρνηση και συνολικά το κράτος αποποιούνται τις δικές τους ευθύνες. Αντί για μέτρα στήριξης ετοιμάζουν τις απολύσεις μας!», αναφέρει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών στο κάλεσμά της.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στα Προπύλαια την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, έχει απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. «Μαζί με τους αγωνιστές καθηγητές, τους γονείς, τους φοιτητές γινόμαστε μια γροθιά», σημειώνει καλώντας σε «Κλειστά σχολεία παντού, όλοι στους δρόμους με τα πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, με μαχητικά και οργανωμένα μπλοκ σχολείων και δήμων». Οι μαθητές παλεύουν για να μην περάσει η «τράπεζα θεμάτων», να μη δίνουν τα Γυμνάσια περισσότερες εξετάσεις, να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για τις κάμερες, να μη μειωθεί ο ήδη μικρός αριθμός των μετεγγραφών, για κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των κενών σε καθηγητές, καθαριότητα, μετακίνηση, σχολικές υποδομές, για «σχολείο δημιουργικό - όχι κέντρο εξεταστικό». Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας.

Στη Λευκάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο έγινε την Τρίτη, στη Λευκάδα, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Λευκάδας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αγγελος Σικελιανός», που είχαν και στάση εργασίας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας, ενώ παραβρέθηκε επίσης η περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Ευγενία Κολυβά.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς από τους Σπύρο Ροντογιάννη και Ευαγγελία Γούλα, πρόεδρο και γραμματέα του Συλλόγου Δασκάλων αντίστοιχα, και από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Θανάση Πουτόκα, μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό στον πεζόδρομο της πόλης της Λευκάδας. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 9 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ