Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία σχολικών μονάδων

Εντελώς σκουριασμένα και επικίνδυνα τα στηρίγματα της σκάλας στο 4ο Δημοτικό Πεύκων
Εντελώς σκουριασμένα και επικίνδυνα τα στηρίγματα της σκάλας στο 4ο Δημοτικό Πεύκων
Την επικινδυνότητα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης - Συκεών στη Θεσσαλονίκη και καλεί τη διοίκηση του δήμου να πάρει τώρα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και παράλληλα να δρομολογήσει την ανέγερση νέων σύγχρονων διδακτηρίων.

Το συγκεκριμένο κτίριο κατασκευάστηκε το 19οαιώνα (για κελιά καλογριών), το οποίο, παρά τις όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει κατά καιρούς, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές ενός ασφαλούς σχολικού κτιρίου, ειδικά για μικρούς μαθητές. Εκτός από την παλαιότητα του κτιρίου, τις μικρές αίθουσες και τον περιορισμένο αύλειο χώρο, η σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο είναι επικίνδυνη να πέσει από στιγμή σε στιγμή, λόγω της πλήρους οξείδωσης των μεταλλικών δοκαριών που την στηρίζουν, με ορατό τον κίνδυνο ενός σοβαρού ατυχήματος με θύματα τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταγγείλει πολλές φορές τη διοίκηση του δήμου γιατί επιτρέπει να χρησιμοποιείται ως σχολείο το συγκεκριμένο κτίριο και απαιτεί:

  • Την άμεση επισκευή της σκάλας με τη διακοπή λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου έως ότου αποκατασταθεί και τη μεταφορά των μαθητών σε άλλο, κατάλληλο και ασφαλή χώρο, με ευθύνη του δήμου.
  • Τον άμεσο στατικό έλεγχο όλων των σχολείων, με προτεραιότητα για το συγκεκριμένο κτίριο, από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου που να βεβαιώνει ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει με ασφάλεια ως σχολείο.
  • Η διοίκηση του δήμου να ξεκινήσει την ανέγερση όλων των αναγκαίων σύγχρονων σχολικών κτιρίων με άμεση κρατική χρηματοδότηση.
Στην Κρήτη

Στο νομό Χανίων, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Πλατανιά επισκέφτηκε αντίστοιχα το Γυμνάσιο και Λύκειο Αλικιανού και συζήτησε με τη σχολική κοινότητα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Στο σχολικό συγκρότημα δεν επαρκούν οι αίθουσες και ούτε καν ως «ασπιρίνη» μπορεί να θεωρηθεί η προσθήκη δύο μόνο αιθουσών προκάτ. Παράλληλα, είναι απαρχαιωμένη η ηλεκτρολογική εγκατάσταση και σε κάθε βροχή βραχυκυκλώνει.

Ανάλογα προβλήματα, σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», υπάρχουν και στο Νηπιαγωγείο της περιοχής, όπου χρήζουν άμεσης παρέμβασης οι κτιριακές υποδομές του. Για όλα αυτά καλεί το δήμο να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να δώσει λύσεις στα προβλήματα των σχολικών μονάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ