Παρασκευή 5 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Οι αθλητές δεν είναι πελατεία, δώστε λεφτά στα σωματεία»

Με κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ζήτησαν άμεσα μέτρα στήριξης του αθλητισμού

Από την κινητοποίηση των σωματείων στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Από την κινητοποίηση των σωματείων στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Mε κεντρικό σύνθημα «Οι αθλητές δεν είναι πελατεία, δώστε λεφτά στα σωματεία» και διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του αθλητισμού, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων της Αττικής πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Το «παρών» έδωσαν επίσης προπονητές από διάφορα αθλήματα και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών.

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της ΓΓΑ για τις αθλητικές επιχορηγήσεις για το 2020, που για άλλη μια φορά είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων και οι αθλητές εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον τους και γενικότερα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την αναστολή της αθλητικής δραστηριότητας λόγω πανδημίας ήρθαν να προστεθούν στις οριακές καταστάσεις τις οποίες εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί στον αθλητισμό από όλες τις κυβερνήσεις και εφαρμόζονται και από τη σημερινή της ΝΔ. Οπως επισημαίνουν τα αθλητικά σωματεία της Αττικής, τα νέα δεδομένα καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση στήριξη του αθλητισμού από την πολιτεία προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα, ενώ ζητούν επίσης στήριξη στους προπονητές, στους αθλητές και στους εργαζόμενους στα σωματεία.

Τα αιτήματα των σωματείων

Το πλαίσιο διεκδίκησης των σωματείων περιλαμβάνει αιτήματα για:

- Εκτακτη οικονομική ενίσχυση από τη ΓΓΑ και πάγωμα - ρύθμιση των οφειλών τους για το 2020, καθώς και κάλυψη όλων των εξόδων για τους αγώνες (π.χ. κόστος διαιτητών, κριτών κ.λπ.).

- Απαλλαγή των σωματείων από τη χρέωση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων - και αυτών που ανήκουν στη ΓΓΑ και εκείνων που ανήκουν στους δήμους.

- Υγειονομική βοήθεια όση και όπου απαιτείται από την πολιτεία σε αθλητές, προπονητές και γενικά όσους εμπλέκονται με την αθλητική δραστηριότητα.

- Επαρκή και δωρεάν χορήγηση από το κράτος μέσων ατομικής προστασίας, διαγνωστικών τεστ σε όλα τα αθλητικά κέντρα, στα επίσημα πανελλήνια πρωταθλήματα και σε όσους εμπλέκονται με τη διεξαγωγή τους (διαιτητές, προσωπικό αγώνων, αθλητές, προπονητές).

- Καμία περικοπή στην κρατική χρηματοδότηση, άμεση εκταμίευση τουλάχιστον του 30% των χρημάτων προκειμένου να ξεκινήσει η νέα σεζόν για το παραγωγικό κομμάτι.

Η κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα και με πράξεις τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Το ΚΚΕ στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των αθλητών και των ερασιτεχνικών σωματείων και αντιτίθεται στις κυβερνητικές αποφάσεις που μειώνουν τους προϋπολογισμούς των Ομοσπονδιών, δήλωσε ο Γ. Πρωτούλης.

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να στηριχθούν οι αθλητές, οι προπονητές και οι εργαζόμενοι στα σωματεία», τόνισε. «Είναι ζωτικό καθήκον της κυβέρνησης να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Να αφήσει τα παχιά λόγια και να δείξει την έμπρακτη στήριξή της. Είναι ζήτημα επιβίωσης για εκατοντάδες σωματεία αυτή τη στιγμή η στήριξή τους από την κυβέρνηση. Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα των αθλητών και των ερασιτεχνικών σωματείων για την ενίσχυσή τους και εναντιώνεται στις Υπουργικές Αποφάσεις που μειώνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις αυτήν ακριβώς την στιγμή στις Ομοσπονδίες τους».

  • Στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» άνθρωποι του αθλητισμού μιλούν για τα σημαντικά προβλήματα του χώρου και την ανάγκη για άμεσα και έμπρακτα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ