Παρασκευή 5 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Η μπάλα στην εξέδρα» για τα αιτήματα των σωματείων

Αντιπροσωπεία από μέλη των αθλητικών σωματείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συναντήθηκε στα γραφεία της ΓΓΑ με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους για άμεσα μέτρα στήριξης. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης για άλλη μια φορά πέταξαν «την μπάλα στην εξέδρα» σε ό,τι αφορά τις πραγματικές ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των σωματείων και δεν έδωσαν ουσιαστικές απαντήσεις.

Στο καίριο ζήτημα της χρηματοδότησης, επικαλέστηκαν και πάλι την ολοκλήρωση της εγγραφής των σωματείων στο περιβόητο «Αθλητικό Μητρώο». Αποφεύγοντας δε να δώσουν απαντήσεις για το αν υπάρχει ήδη συγκεκριμένος προϋπολογισμός χρηματοδότησης των σωματείων, παρέπεμψαν για οποιαδήποτε εξέλιξη για μετά τις 30 Ιούνη (καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στο «Μητρώο»). Σχετικά με τις καθυστερήσεις και τα μπερδέματα στη διαδικασία εγγραφής, επέρριψαν ευθύνες και στις Ομοσπονδίες.

Σχετικά με τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων της ΓΓΑ, οι αρμόδιοι του αθλητισμού ανέφεραν ότι τα σωματεία μπορούν να κάνουν χρήση μέχρι τα τέλη του χρόνου χωρίς καταβολή οφειλών. Ωστόσο δεν έκαναν λόγο για κατάργηση των χαρατσιών και πλήρη απαλλαγή των σωματείων απ' αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ