Παρασκευή 5 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Μεγάλη διαρροή καυσίμων σε ποταμό στην Αρκτική

ΜΟΣΧΑ.--

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε προχτές το βράδυ από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, η πόλη Νορίλσκ, που βρίσκεται στην Αρκτική, μετά τη διαρροή χιλιάδων λίτρων καυσίμων σε παρακείμενο ποταμό. Το Νορίλσκ, μια απομονωμένη πόλη 180.000 κατοίκων, βρίσκεται 300 χλμ. εντός του Αρκτικού Κύκλου.

Η διαρροή 20.000 τόνων από μια δεξαμενή πετρελαίου του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σημειώθηκε στις 29 Μάη, με αποτέλεσμα τα καύσιμα να καταλήξουν στον ποταμό Αμπάρναγια, ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, η οποία διερεύνησε το συμβάν, αλλά οι αρχές ενημερώθηκαν δύο μέρες μετά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ρωσικής Ρυθμιστικής Αρχής Προστασίας της Φύσης, οι ποσότητες των επιβλαβών ουσιών που έπεσαν στον ποταμό υπερβαίνουν τους φυσιολογικούς δείκτες κατά δεκάδες χιλιάδες φορές. Οπως δήλωσε η πρόεδρος της εν λόγω αρχής, Σβετλάνα Ραντιόνοβα, στο έδαφος διαχύθηκαν 6.000 τόνοι πετρελαίου ντίζελ και στον ποταμό 15.000 τόνοι.

Χτες συνολικά 100 διασώστες από τη Σιβηρία αναχώρησαν για το Νορίλσκ, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της διαρροής καυσίμων.

  • Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, όταν προχτές ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με μολυσματικές νόσους στην Αγία Πετρούπολη. Η φωτιά εκδηλώθηκε στα κλινοσκεπάσματα ενός ασθενούς με ηπατίτιδα και αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο RIA ότι ο ασθενής κάπνιζε. Θυμίζουμε ότι μια άλλη φονική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον περασμένο μήνα σε ρωσικό νοσοκομείο αποδόθηκε σε αναπνευστήρες που χρησιμοποιούνται σε ασθενείς με Covid-19.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ