Παρασκευή 5 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Προχωρούν οι συνομιλίες για τους «S-400» σύμφωνα με τη Μόσχα

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας για την παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας «S-400» βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας στρατιωτικο-τεχνολογικής συνεργασίας, Ντμίτρι Σουγκάγεφ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εξετάσει με την Αγκυρα και τη δυνατότητα τεχνολογικής συνεργασίας για να παράγουν από κοινού τέτοια συστήματα, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή το ύψος των τουρκικών παραγγελιών για ρωσικά όπλα φτάνει το 1 δισ. δολάρια.

Πάντως, να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου καταγράφονται σε μια περίοδο που το ζήτημα των «S-400» και μιας πιθανής «επαναξιολόγησης» της λειτουργίας τους, ή των όρων λειτουργίας τους, αποτελεί σταθερά θέμα συζήτησης μεταξύ αξιωματούχων Τουρκίας και ΗΠΑ, ενώ οι δύο χώρες συνομιλούν όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα για κρίσιμα μέτωπα, όπως Λιβύη, Συρία κ.λπ.

Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» προχτές φιλοξένησε εκτενές άρθρο για τα «100 χρόνια από την εγκαθίδρυση σχέσεων Τουρκίας - Ρωσίας: Τώρα είναι ώρα να συζητήσουμε, περισσότερο από ποτέ», που μεταξύ άλλων σημείωνε ότι παρά τα σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις τους «Αγκυρα και Μόσχα κατάφεραν να διασφαλίσουν τις σχέσεις τους και τώρα έχουν τη δυνατότητα να τις ενισχύσουν μέσω αμοιβαίου διαλόγου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ