Σάββατο 13 Ιούνη 2020 - Κυριακή 14 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέσα από την ενίσχυση της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών» ενισχύεται η πάλη για:

  • Σωματείο μαζικό, ζωντανό, μαχητικό, αγωνιστικό: Για να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι ηθοποιοί στη μάχη. Για να ενταθούν οι πρωτοβουλίες για τη ζωή και την τέχνη μας.
  • Συνθήκες εργασίας που να μας επιτρέπουν να ζούμε από το επάγγελμά μας. Εξασφάλιση της ενίσχυσης όλων των ηθοποιών για την περίοδο της πανδημίας. Να μην κατοχυρωθούν η απλήρωτη πρόβα και η ωρομισθία. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος, κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης σε ελεύθερο θέατρο, κρατικά και στον χώρο οπτικοακουστικού που να κατοχυρώνει τα παραπάνω.
  • Ανάπτυξη της Τέχνης και του Πολιτισμού. Ανάπτυξη δικτύου κρατικών θεάτρων σε όλη τη χώρα, στο οποίο να ενταχθούν και τα σημερινά ΔΗΠΕΘΕ. Επιχορηγήσεις που δεν θα ενισχύουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά θα δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας. Δημιουργία των μορφωτικών και υλικών προϋποθέσεων για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
  • Πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα αποκλειστικά στους καλλιτέχνες. Να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση αγοράς του πνευματικού και συγγενικού δικαιώματος από τους επιχειρηματίες. Να ενισχυθούν οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης από το κράτος.
  • Υψηλού επιπέδου μόρφωση για τους ηθοποιούς, για να μπορεί να υπάρχουν αληθινό θέατρο και κινηματογράφος. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Καλλιτεχνική Εκπαίδευση, πανεπιστημιακού επιπέδου. Ελεγχος και αναβάθμιση των ιδιωτικών δραματικών σχολών με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας.
  • Αγωνιστικό συντονισμό με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων για τη διεκδίκηση των κοινών δικαιωμάτων και την ικανοποίηση των κοινών αναγκών μας. Το ΣΕΗ να δίνει το «παρών» στην προσπάθεια το συνδικαλιστικό κίνημα να σηκώσει το κεφάλι του μέσα από ένα μεγάλο εργατικό μέτωπο, σε αντιπαράθεση με τις φιλοκυβερνητικές και εργοδοτικές λογικές της ΓΣΕΕ. Τα μέλη του ΣΕΗ να συστρατευόμαστε με το νου, την ψυχή και την τέχνη μας στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες που δίνει και που πολύ μεγαλύτερους θα δώσει ο λαός μας τα επόμενα χρόνια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ