Σάββατο 13 Ιούνη 2020 - Κυριακή 14 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ
Το Σάββατο, 13 Ιούνη

Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ έχει πρόγραμμα στα στέκια νεολαίας σε κάθε δήμο ως εξής: Στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα, παιχνίδι με θέμα «ποιος είναι "ο πιο αδύναμος κρίκος" στα σχολεία μας». Στον πεζόδρομο στο λιμανάκι (τέρμα) στο Πέραμα, στις 19.00, τουρνουά σκέιτ. Στο Πασαλιμάνι, στις 19.00, live μουσική βραδιά. Στην πλατεία Κουμπάκη στη Νίκαια, στις 19.00, μαθήματα graffiti.

Η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ λειτουργεί για δεύτερη μέρα έκθεση, με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, 150 χρόνων από τη γέννηση του Β. Ι. Λένιν, στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην πλατεία Πυροσβεστείου στην Πάτρα. Ξεναγήσεις στην έκθεση γίνονται 16.00 - 18.00 και στις 18.00 θα γίνει σύσκεψη με θέμα «Η επικαιρότητα της επαναστατικής θεωρίας του Λένιν και η στρατηγική του ΚΚΕ», με ομιλητή τον Δημήτρη Μπαμπανιώτη, Γραμματέα της ΠΟ ΑΕΙ Πάτρας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Η Τομεακή Οργάνωση Μαγνησίας της ΚΝΕ οργανώνει για δεύτερη μέρα δραστηριότητα για μαθητές στην παραλία του Βόλου, στις 19.00 και το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Escape room με θέμα τον covid-19 και γωνιά ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον και τον ρατσισμό.

Στο Ηράκλειο, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν στο Στέκι, στην πλατεία Ελευθερίας, δραστηριότητα αφιερωμένη στα 92 χρόνια από τη γέννηση του Τσε Γκεβάρα: Εκδήλωση στις 20.00 με θέμα «Ο Τσε μιλάει στους φοιτητές: Να μην ξεχνάτε ότι η τεχνολογία είναι όπλο και πρέπει να τεθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας» και στις 21.00 graffiti και μουσικό αφιέρωμα.

Στα Χανιά, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν δραστηριότητα αφιερωμένη στη συμπλήρωση 92 χρόνων από τη γέννηση του Τσε Γκεβάρα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στις 18.00, με ανάρτηση γιγαντοπανό, graffiti και συζήτηση.

Στο Ρέθυμνο, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ θα προβάλουν ταινία, στις 20.00, στη μαρίνα του Ρεθύμνου.

Την Κυριακή, 14 Ιούνη

Οι Μαθητικές ΟΒ Ιωνιδείου και Α' και Β' Διαμερίσματος Πειραιά παρουσιάζουν την μπροσούρα της Επιτροπής του ΚΣ για τις νέες γυναίκες και τα νέα ζευγάρια, στις 12.00, στα γραφεία της ΚΟΠ, με ομιλήτρια την Ευτυχία Χατζηδάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του ΤΣ Πειραιά.

Οι Μαθητικές ΟΒ Κερατσινίου - Δραπετσώνας κάνουν εκδήλωση στις 19.00, στην πλ. Κύπρου (Ταμπούρια) με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη», με ομιλήτρια την Φωτεινή Παγούνη, μέλος της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

Οι Μαθητικές ΟΒ της Νίκαιας κάνουν εκδήλωση στις 19.00, στο ιστορικό μουσείο του Μπλόκου της Κοκκινιάς (Μάντρα), με θέμα «Ελα μαζί μας να αλλάξουμε τον κόσμο. Γνώρισε την ΚΝΕ», με ομιλήτρια την Ευτυχία Χατζηδάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του ΤΣ Πειραιά.

Στο Ηράκλειο, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν συζήτηση με θέμα «Ο Μαρξ και η αποκάλυψη του μυστικού της εκμετάλλευσης», στις 14.00, στο Στέκι τους έξω από το Πολύκεντρο Νεολαίας δήμου Ηρακλείου.

Οι Οργανώσεις Βάσης Χίου της ΚΝΕ κάνουν ιστορικό περίπατο στον Κάμπο (προαναχώρηση στις 9.30 έναντι του οίκου διδασκάλου Χίου), με θέμα «Βαδίζοντας στα χνάρια των μαχητών του ΔΣΕ στη Χίο», με αφετηρία στις 10.00 στην περιοχή Αγιος Γιώργης Μελαχρινός, όπου έγινε η συνδιάσκεψη του ΕΑΜ (Αύγουστος 1944). Θα ακολουθήσουν οι στάσεις: Κτήμα Λυκιαρδόπουλου, όπου δόθηκε μάχη ανάμεσα στον ΔΣΕ και δυνάμεις του στρατού και των ΜΑΥδων (18/3/1948), Παναγιά Συριώτισσα, όπου δόθηκε μάχη με επικεφαλής τον καπετάν Αρχιμήδη Φραγκάκη (20/3/1948), Λολόδεντρα, στους πρόποδες του Κορακάρη, όπου δόθηκε η μάχη του Λεμάνικου και τραυματίστηκε και συνελήφθη ο μαχητής του ΔΣΕ παπάς Νικόλας Ξενάκης (20/3/1948), περιοχή Στακιά, όπου δολοφονήθηκε ο πολιτικός επίτροπος του ΔΣΕ Δημήτρης Ευαγγελινός (22/3/1948). Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6972785487 και στο email chioskne@gmail.com


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ