Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19
Ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Συνεχίζεται η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί να ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν 8.024.914), ενώ την ίδια ώρα οι νεκροί ανέρχονταν σε 436.218 και όσοι έχουν αναρρώσει πλήρως σε πάνω από 4,1 εκατομμύρια. Οσο επιχειρείται από τις αστικές κυβερνήσεις να μπει μπροστά και πάλι η καπιταλιστική μηχανή και υποβαθμίζονται τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του γενικού πληθυσμού, δημιουργούνται νέες εστίες. Ενδεικτικά, στις ΗΠΑ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2,1 εκατομμύρια και τα θύματα τις 117.000. Στη Βραζιλία η νόσος εξαπλώνεται επίσης ραγδαία, με 867.882 κρούσματα και 43.389 θύματα.

Αλλά και στην Κίνα, μετά από αρκετό καιρό εμφανίζονται νέα κρούσματα, που οδηγούν σε κήρυξη τοπικών καραντινών. Το Σαββατοκύριακο αναφέρθηκαν 49 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 36 στο πυκνοκατοικημένο Πεκίνο, γεγονός που έφερε καραντίνα σε άλλες δέκα συνοικίες της πρωτεύουσας.

Επίκεντρο διάδοσης του κορονοϊού αυτήν την περίοδο θεωρείται η Λατινική Αμερική. Στη Βραζιλία καταγράφονται κάθε μέρα δεκάδες χιλιάδες νέες μολύνσεις με πάνω από 500 - 600 θανάτους, που αφορούν κυρίως φτωχούς ανθρώπους. Ετσι, πραγματοποιούνται συχνά κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις ενάντια στην αντιλαϊκή κυβέρνηση του Προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο. Ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται καθημερινά και σε Μεξικό, Περού, Χιλή, Κολομβία και Ισημερινό.

Στην Αφρική, όσο μπορεί να καταγραφεί η κατάσταση, επίσης παρατηρείται εξάπλωση της πανδημίας, ειδικά σε Αίγυπτο, Νότια Αφρική και Αλγερία. Σε ό,τι αφορά τέλος τη Μέση Ανατολή, στη Σαουδική Αραβία τα κρούσματα ξεπερνούν τα 132.000 και οι νεκροί τους 1.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ