Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε χτες τον Τούρκο πρέσβη στο Ιράκ, Φατίχ Γιλντίζ, για να διαμαρτυρηθεί για τους προχτεσινούς βομβαρδισμούς περιοχών στο βόρειο τμήμα της χώρας στο πλαίσιο νέας τουρκικής επιδρομής, με την ονομασία «Τα νύχια του αετού», κατά φερόμενων στόχων Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ.

ΝΤΙΖΟΝ.-- Επεισόδια μεταξύ συμμοριών ξέσπασαν στην Ντιζόν της Ανατολικής Γαλλίας, για 4η συνεχή νύχτα, με την αστυνομία να ενισχύεται στην περιοχή «για να αποκατασταθεί η τάξη». Τα επεισόδια ξέσπασαν σε φτωχή συνοικία με πολλούς Βορειοαφρικανούς μετανάστες αλλά και Τσετσένους.

ΡΙΑΝΤ.-- Η ιμπεριαλιστική συμμαχία της Σαουδικής Αραβίας που έχει εξαπολύσει από το 2015 πόλεμο στην Υεμένη ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν προς τη νότια επαρχία Ναζράν αντικαθεστωτικοί Χούτι. Νωρίτερα, δεκάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις επέκριναν έκθεση που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για τα παιδιά στις ένοπλες συρράξεις επειδή σε λίστα για τις χώρες και οργανώσεις που παραβιάζουν τα δικαιώματα των παιδιών δεν συμπεριλαμβάνεται η Σαουδική Αραβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ