Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντατικοποίηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς

Η επίσκεψη πλαισιώθηκε από μια σειρά υπουργικές συναντήσεις και υπογραφές συμφωνιών πάνω σε βασικά προτάγματα του κεφαλαίου για διεύρυνση των μπίζνες του σε νέα πεδία κερδοφορίας, μεταξύ των οποίων Κοινή Δήλωση των υπουργείων Τουρισμού Ελλάδας - Ισραήλ, η Κοινή Διακήρυξη για θέματα Κυβερνοασφάλειας, η Κοινή Δήλωση Προθέσεων στον τομέα της Γεωργίας.

Επίσης, από τους υπουργούς Ενέργειας των δυο πλευρών υπογράφτηκε Κοινή Διακήρυξη για θέματα ενεργειακής συνεργασίας, όπου επιβεβαιώνεται η «ισχυρή στήριξη Ελλάδας και Ισραήλ για την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου EastMed», η «σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας (Κρήτη) - Κύπρου - Ισραήλ», ενώ γίνεται επίσης αναφορά στην προοπτική επενδύσεων και ανταλλαγής τεχνογνωσίας στις ΑΠΕ, στην ηλεκτροκίνηση, στις λύσεις αποθήκευσης Ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, στα εναλλακτικά καύσιμα.

Στην ατζέντα βρέθηκε επίσης η εμβάθυνση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ μέσα από το «East Med Gas Forum», για το οποίο «συζητήθηκε το ενδεχόμενο διεύρυνσής του σε έναν μόνιμο οργανισμό ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Παραπέρα, ξεχωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους τους είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, συζητώντας «θέματα διμερούς συνεργασίας και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή», και ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, συζητώντας μεταξύ άλλων «την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της Αμυνας και Ασφάλειας, με έμφαση στις κοινές αεροπορικές και ναυτικές δραστηριότητες, καθώς και στην προώθηση συνεργιών στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ