Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Συνεχίζονται οι περιφερειακές συσκέψεις

Συνέχεια στον αγώνα τους δίνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, πραγματοποιώντας περιφερειακές συσκέψεις των διοικήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων. Προχτές Δευτέρα έγινε σύσκεψη ΔΣ των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Βόλου, Λάρισας, Φαρσάλων και Τυρνάβου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκ μέρους της ΣΕΑ ο Π. Πάλμος, γγ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και ο Χρ. Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΣ ΟΑΕΕ.

Σύσκεψη έγινε τη Δευτέρα και στο Αγρίνιο, με τη συμμετοχή των συνταξιουχικών σωματείων του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Συμμετείχαν ο Π. Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ ΟΑΕΕ, και ο Λ. Μάκκας, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Οπως αναφέρθηκε, οι συνταξιούχοι δεν θα νομιμοποιήσουν την αφαίρεση των δικαιωμάτων τους απ' όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και θα συνεχίσουν να παλεύουν για τα δίκαια αιτήματά τους.

Το πρόγραμμα των συσκέψεων συνεχίζεται τις επόμενες μέρες ως εξής: Σήμερα Τετάρτη στην Τρίπολη, στην αίθουσα της παλιάς Δημαρχίας στις 11 π.μ. Στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 19/6 στις 11 π.μ. Στα Γιάννενα, την Παρασκευή 19/6 στο Εργατικό Κέντρο στις 11 π.μ. Στα Τρίκαλα, στις 22/6 στο Εργατικό Κέντρο στις 11 π.μ. Στην Αλεξανδρούπολη, στις 22/6 στο Επιμελητήριο στις 11 π.μ. Στις Σέρρες, στις 23/6 στις 11 π.μ. Στη Θεσσαλονίκη, στις 23/6 στο Εργατικό Κέντρο στις 11 π.μ. Στη Νάουσα, στις 24/6 στο Εργατικό Κέντρο στις 11 π.μ.

Πληρώνουν, αλλά παροχές... γιοκ

Στο μεταξύ, οι κυβερνήσεις δεν σταματούν το «ροκάνισμα» των δικαιωμάτων των συνταξιούχων. Ετσι ενώ για άλλη μια χρονιά αποκλείστηκαν από το μίζερο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, η ΠΟΣ ΟΑΕΕ καταγγέλλει πως οι συνταξιούχοι - μέλη της στερούνται και τον θεραπευτικό τουρισμό, παρά το γεγονός ότι για δέκα ολόκληρα χρόνια πληρώνουν ειδική εισφορά από τις συντάξεις τους.

Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία, με τον νόμο 3863/2010 θεσπίστηκε μηνιαία εισφορά ενός ευρώ για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, από την οποία τα 0,75 ευρώ προορίζονταν για προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Μέχρι τώρα στον «κουμπαρά» αυτόν έχουν συγκεντρωθεί 35 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως οι συνταξιούχοι να έχουν λάβει ούτε μια μέρα θεραπευτικού τουρισμού. Μάλιστα, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις στα συναρμόδια υπουργεία και στις εκάστοτε κυβερνήσεις, αυτές κωφεύουν προκλητικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ