Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΟΠΟΚΠ
Καμία απόλυση στον e-ΕΦΚΑ

Παράθυρο για απολύσεις εργαζομένων ανοίγει ο e-ΕΦΚΑ, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, με την απαράδεκτη και πολύχρονη καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων. Οπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), την περασμένη Δευτέρα κοινοποιήθηκαν οι πρώτες απολύσεις σε πρώην συμβασιούχους, που όμως εργάζονται στον Οργανισμό στη βάση δικαστικών αποφάσεων από το 2003 (!), αφού όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και διοικήσεις αρνούνταν τη μονιμοποίησή τους.

Στο στόχαστρο βρίσκονται 140 εργαζόμενοι, για τους οποίους η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ επικαλείται σχετική αρνητική δικαστική απόφαση. Η Ομοσπονδία τονίζει πως οι εργαζόμενοι αυτοί «είναι απολύτως απαραίτητοι στον υποστελεχωμένο e-ΕΦΚΑ, καθώς οι περισσότεροι εργάζονται σε οργανικές μονάδες για περισσότερο από 10 χρόνια, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις και διοικήσεις του φορέα συμφωνούσαν διαχρονικά με τις διαπιστώσεις αυτές, χωρίς όμως να λαμβάνουν αποφάσεις για τη μονιμοποίησή τους».

Αντίστοιχη στάση έχει τηρήσει και η σημερινή διοίκηση, ενώ αρνητική ήταν η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας στο αίτημα για μονιμοποίηση. Η Ομοσπονδία καλεί τους υπεύθυνους «έστω αυτή την ύστατη στιγμή να ασχοληθούν με την αντιμετώπιση του προβλήματος για τους απολυμένους συναδέλφους μας, αλλά και συνολικά για τους υπόλοιπους εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις στον e-ΕΦΚΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ