Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα
Οχι στην περικοπή των ΒΑΕ στους ΟΤΑ

Στάση εργασίας (7.30 π.μ. - 11.30 π.μ.) και συγκέντρωση στις 9 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, αύριο Πέμπτη, οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καλώντας τους εργαζόμενους στους δήμους να πάρουν μαζικά μέρος ενάντια στην περικοπή των ΒΑΕ, απαιτώντας την ένταξη επιπλέον ειδικοτήτων σε αυτά, αλλά και προβάλλοντας το αίτημα για μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η ανακοίνωση του πορίσματος Επιτροπής, στην οποία έχει ανατεθεί από την προηγούμενη και τη σημερινή κυβέρνηση η επανεξέταση του καθεστώτος των ΒΑΕ. Κάλεσμα απευθύνει και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Περάματος.

Στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση συμμετέχει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων στην Περιφέρεια Αττικής (ΣΥΠΑ), απαιτώντας να δοθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε όλους όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες. Το ΔΣ το ΣΥΠ καλεί σε συμμετοχή «τους συναδέλφους Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Απολυμαντές, Επισκέπτες Υγείας, Κτηνίατρους, Οδηγούς, Χειριστές Μηχανημάτων, τους εργαζόμενους στην ασφαλτόστρωση, σηματοδότηση, στην καθαριότητα των κτιρίων κ.λπ., στο πράσινο, τους εργαζόμενους στον τεχνικό έλεγχο οχημάτων, στον έλεγχο του εμπορίου και του περιβάλλοντος, τους γεωπόνους κ.τ.λ.».

Στάση εργασίας στα ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά

Σε στάση εργασίας, από τις 6 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι, και Γενική Συνέλευση στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά προχωρά σήμερα Τετάρτη η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών. Ανάλογη στάση εργασίας είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Πέμπτη, ενώ οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις. Διεκδικούν την ένταξή τους στα ΒΑΕ και την απόσυρση του αναχρονιστικού βασιλικού Διατάγματος (152 του 1968), που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξη των πληρωμάτων, αφού δεν αναγνωρίζεται η θαλάσσια υπηρεσία.

Ενάντια στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης

Σε κινητοποίηση καλεί σήμερα Τετάρτη το Συντονιστικό Εργατικών Σωματείων και φορέων Δυτικής Μακεδονίας στις 3.30 μ.μ. στο δημαρχείο Εορδαίας, ενάντια στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης, με αφορμή και την επίσκεψη στην περιοχή του Κ. Μουσουρούλη, συντονιστή του Σχεδίου «Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης» της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Επίσης, το συντονιστικό οργανώνει σύσκεψη Σωματείων και Φορέων την Τρίτη 23 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για τον συντονισμό της δράσης και τη συνέχεια του αγώνα.

Κινητοποίηση στα εμπορικά κέντρα στα Σπάτα

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχωρά σε κινητοποίηση στα εμπορικά κέντρα στα Σπάτα, την Κυριακή 21/6, στις 10.30 π.μ., ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Την ίδια μέρα, καλεί σε συνέλευση για τους εργαζόμενους στις νότιες συνοικίες της Αθήνας, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο μπάσκετ του δήμου Αλίμου (Κουμουνδούρου 92 - 96, πλησίον σταθμό μετρό «Αλίμου»).

Σύσκεψη με εργαζόμενους σε δημοσκοπικές εταιρείες

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους στις δημοσκοπικές εταιρείες σε σύσκεψη το Σάββατο 20/6, στις 9.30 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5β). Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα, καλεί τους εργαζόμενους να συζητήσουν για το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο και να διαμορφώσουν πλαίσιο διεκδίκησης και πρόγραμμα δράσης. Επίσης, ο Σύνδεσμος προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 28/6, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων.

Συνέλευση στο Συνδικάτο Φαρμάκου

Γενική Συνέλευση την Κυριακή 21 Ιούνη, στις 10.30 π.μ., πραγματοποιεί το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ