Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Καταστράφηκε το «γραφείο διασύνδεσης» στη μεθόριο

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Το λεγόμενο «γραφείο διασύνδεσης», που είχε διαμορφωθεί στην περιοχή Καεσόνγκ της Βόρειας Κορέας, στη μεθόριο με τη Νότια Κορέα, καταστράφηκε χτες, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ. Οπως μετέδιδε το βορειοκορεατικό πρακτορείο DPRK, το «γραφείο» καταστράφηκε στις 2.50 μ.μ., με «μια τρομερή έκρηξη» και πρόσθετε ότι η καταστροφή του «ανταποκρίνεται στη νοοτροπία του εξοργισμένου λαού για να αναγκάσει τα ανθρώπινα σκουπίδια και εκείνους που έχουν δώσει καταφύγιο στα σκουπίδια να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους».

Την προηγούμενη βδομάδα, η Πιονγιάνγκ είχε καταγγείλει προπαγανδιστικές παρεμβάσεις αποστατών που είχαν επαναληφθεί με τη στήριξη της Σεούλ. Μάλιστα, η αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Γιονγκ, είχε προειδοποιήσει ότι η Βόρεια Κορέα θα εκδικηθεί και «σίγουρα θα διακόψει τους δεσμούς της» με τη Νότια, την οποία κατηγόρησε ότι δεν κατέβαλε επαρκείς προσπάθειες για να αντιμετωπίσει αυτή την εκστρατεία «προπαγάνδας» από το έδαφός της.

Το «γραφείο διασύνδεσης» είχε δημιουργηθεί το 2018, ως «επιτελείο» για την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων, σε μια πορεία αποκατάστασής τους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας στην οποία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο οι ΗΠΑ. Το κτίριο ήταν κλειστό μετά το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ