Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ
Καθημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους

Αμείωτες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους συνδικαλιστικοί φορείς σε κλάδους και χώρους δουλειάς ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - εργοδοσίας. Με παρακαταθήκη τα επιτυχημένα συλλαλητήρια της προηγούμενης Πέμπτης σε όλη τη χώρα, Σωματεία, Συνδικάτα και Ομοσπονδίες κλιμακώνουν την πάλη τους, αντιδρώντας στις απολύσεις και στη συρρίκνωση εργατικών δικαιωμάτων, όπως περικοπές των ΒΑΕ κ.ά. Απαιτούν την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων, όπως και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας.

Παράλληλα προχωρούν και οι πρωτοβουλίες από συνδικάτα και μαζικούς φορείς που συντονίζουν τη δράση τους σε περιοχές με οξυμένα λαϊκά προβλήματα, πραγματοποιώντας συσκέψεις για την οργάνωση της πάλης και της διεκδίκησης. Οπου ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις συντονισμού αναπτύσσεται η κοινή δράση για να μπουν εμπόδια στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.

Το μπαράζ των αγωνιστικών παρεμβάσεων τόσο σε χώρους δουλειάς όσο και σε υπουργεία από δεκάδες φορείς των εργαζομένων δίνει τον τόνο: «Φτάνει πια. Πληρώσαμε πολλά. Την κρίση να πληρώσουν τα αφεντικά!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ