Τετάρτη 24 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Διεκδικούν την ανέγερση του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού

Τις πρωτοβουλίες για το ζήτημα του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού, στο πλαίσιο της διεκδίκησης αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, συνεχίζει η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας της ΟΓΕ.

Ο συγκεκριμένος Σταθμός στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο, το οποίο είναι ακατάλληλο. Μέχρι πρότινος επρόκειτο να μεταστεγαστεί σε νέο κτίριο, που θα ανεγειρόταν για το σκοπό αυτό σε οικόπεδο του δήμου. Ομως, η δημοτική αρχή αποφάσισε να παραχωρήσει το οικόπεδο στη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας - Ν. Φιλαδέλφειας, η οποία θα χτίσει σε αυτό Σταθμό, υπεύθυνη για τη διαχείριση και λειτουργία του οποίου θα είναι η ίδια.

Οπως εξηγεί η Ομάδα Γυναικών, τα παραπάνω ισοδυναμούν με «την πρώτη ένταξη ιδιωτικής δομής στο δημόσιο δημοτικό δίκτυο Προσχολικής Αγωγής και το άνοιγμα ενός εξαιρετικά επικίνδυνου και ολισθηρού δρόμου, κάτι που διακαώς επιδιώκουν εδώ και χρόνια οι διάφορες κυβερνήσεις, τόσο η σημερινή της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας στις κατευθύνσεις της ΕΕ».

Με εξορμήσεις στην περιοχή, η Ομάδα έχει ήδη συγκεντρώσει σχεδόν 300 υπογραφές γονέων, εργαζομένων, παππούδων, που ζητούν: Αμεση ανέγερση του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο οικόπεδο του δήμου, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση, με κρατική ευθύνη, με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονες υποδομές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των βρεφών και νηπίων.

Αποφάσεις και ψηφίσματα για το ζήτημα έχουν επίσης υιοθετήσει η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Αριστοτέλης», η Γ' ΕΛΜΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ