Τετάρτη 24 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Μεγάλη φωτιά στον ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι

Στο χώρο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Μεγάλη φωτιά στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στο Τεμπλόνι, στη μέση Κέρκυρα, ξέσπασε γύρω στις 10 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η φωτιά προκάλεσε την ανησυχία των κατοίκων του νησιού, τόσο λόγω των αποπνικτικών καπνών που αναδύθηκαν όσο και λόγω της απελευθέρωσης διοξινών από την καύση των σκουπιδιών. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής συνεπικουρούμενης από δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και του δήμου.

Στο χώρο της φωτιάς βρέθηκε άμεσα κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Γιάννη Μπορμπότη. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, η φωτιά εκδηλώθηκε σε κοντινή απόσταση από τον δεματοποιητή σε χώρο χύμα απόθεσης σκουπιδιών.

Σε ανακοίνωση της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ επισημαίνεται: «Η πυρκαγιά δεν είναι παρά ένα επεισόδιο ακόμα στο διαχρονικό έγκλημα που συντελείται στο Τεμπλόνι και αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία ολόκληρου του νησιού καθώς και για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα». Αναφερόμενοι στον αποδεδειγμένο υπερκορεσμό του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, τονίζουν τις «εγκληματικές ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που μεθόδευσαν το αδιέξοδο που ζούμε σήμερα, για να μας αναγκάσουν να δεχτούμε την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ολα αυτά σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος». Η ΤΕ Κέρκυρας καταλήγει ζητώντας: «Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και να προχωρήσει η αποκατάσταση της περιοχής. Οσον αφορά το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης και τον νέο ΧΥΤΑ, πρέπει να ερευνηθούν νέοι χώροι, από έναν επιστημονικό φορέα, που θα αποκλείουν το Τεμπλόνι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ