Τετάρτη 24 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, προειδοποίησε χτες πως η χώρα του θα εκλάβει ως «απειλή» τυχόν μονομερείς ενέργειες από τη μεριά της Αιθιοπίας εάν δεν έχουν επιτυχή έκβαση οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις των δύο χωρών με το Σουδάν σε σχέση με τη διαχείριση των νερών του Νείλου. Αφορμή έδωσε πρόσφατη ανακοίνωση της Αιθιοπίας πως θα αρχίσει να γεμίζει τις επόμενες βδομάδες τους ταμιευτήρες στο «Μεγάλο Φράγμα Αιθιοπικής Αναγέννησης» ακόμη και εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο και το Σουδάν.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- «Το αμερικανικό αίτημα για συνομιλίες με το Ιράν είναι ένα ψέμα», δήλωσε χτες ο Ιρανός Πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, υπενθυμίζοντας πως οι ΗΠΑ ήταν αυτές που εγκατέλειψαν το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι η χώρα του.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Επίθεση αυτοκτονίας έξω από στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης της Τουρκίας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, είχε αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον δύο ατόμων και του βομβιστή. Τα θύματα ήταν Σομαλοί. Ο Τούρκος πρέσβης στη Σομαλία, Μεχμέτ Γιλμάζ, τόνισε ότι η γρήγορη αντίδραση των φρουρών του τουρκικού κέντρου εκπαίδευσης απέτρεψε μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ