Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Νέες αυλαίες

«Μιας πεντάρας νειάτα» στο «Βεάκη»
«Μιας πεντάρας νειάτα» στο «Βεάκη»
Η πετυχημένη καλοκαιρινή παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με την κωμωδία των Ασημάκη Γιαλαμά - Κώστα Πρετεντέρη «Μιας πεντάρας νειάτα», παρουσιάζεται, ανήμερα Χριστουγέννων στο «Βεάκη», σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου, σκηνικά - κοστούμια Δημήτρη Κακριδά, στο τραγούδι και την ενορχήστρωση ο Νίκος Δημητράτος. Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Χάρης Σώζος, Χρήστος Ευθυμίου, Νίκος Κάπιος, Νίκος Δημητράτος, Πελαγία Αγγελίδου, Αλέξανδρος Κολιόπουλος κ.ά. Πρόκειται για μια «κλασική» ελληνική κωμωδία, κωμωδία καταστάσεων, με ζωντανούς, αληθινούς και αναγνωρίσιμους ανθρώπινους χαρακτήρες. Η μουσική και τα τραγούδια είναι του μεγάλου λαϊκού συνθέτη Γιώργου Ζαμπέτα, τα οποία είχαν γραφτεί για την κινηματογραφική ταινία.

  • Η «Περίοδος Προσαρμογής» είναι ίσως η μοναδική κωμωδία του Τένεσι Ουίλιαμς που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από σήμερα, στο «Μουσούρη». Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Μαριλένας Γεωργιάδη, σκηνοθεσία Νικήτα Τσακίρογλου, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ασημακόπουλου, μουσική Τάσου Ιωαννίδη. Παίζουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Απόστολος Γκλέτσος, Αριελ Κωνσταντινίδη, Ασπασία Τζιτζικάκη, Ουρανία Μπασλή, Καλλιόπη Γιατρού και Στέλιος Λιονάκης.
  • Η «Διπλή Απιστία» του Μαριβό παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Αμόρε», σε μετάφραση - σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και σκηνικά - κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου. Το έργο γραμμένο το 1723 - εποχή κοινωνικών ανακατατάξεων - παρουσιάζει μια ομάδα ανθρώπων, εγκλείστων σε μια «αυλή - θερμοκήπιο», που οι ανάγκες και οι αντιλήψεις τους για τη ζωή, την εξουσία και τον έρωτα τους οδηγούν σε «ερωτοτροπισμό». Παίζουν: Αννα Μάσχα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Δέσποινα Κούρτη, Κοσμάς Φοντούκης κ.ά.
  • Στη δεύτερη σκηνή του θεάτρου «Μέλι», κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη παρουσιάζεται το έργο του Φρίντριχ Ντίρενματ «Play Strindberg» με τους Αγγελο Αντωνόπουλου, Εύα Κοταμανίδου, Περικλή Μουστάκη. Η μετάφραση- σκηνοθεσία του έργου είναι της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, τα σκηνικά - κοστούμια της Αγνής Ντούτση, οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ