Πέμπτη 25 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
«Κουρνιαχτός» σκανδαλολογίας για συγκάλυψη της σαπίλας του συστήματος

Η σκανδαλολογία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται αμείωτη, σηκώνοντας το καπάκι του βόθρου του σάπιου συστήματος, που από κοινού υπηρετούν και αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι «δουλειές» ανάμεσα σε αστικές κυβερνήσεις - επιχειρηματικούς ομίλους - κράτη, ιμπεριαλιστικά κέντρα και κάθε είδους υπηρεσίες. Οι συνομιλίες Παππά - Μιωνή που βγήκαν στη φόρα, πέρα από το πώς αξιοποιούνται στον σκυλοκαβγά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν ότι τα διάφορα επιχειρηματικά παιχνίδια πάνε μαζί και με γεωπολιτικές διευθετήσεις.

Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές Μιωνή στη ρετσινιά που θα κόλλαγαν στην Ελλάδα διάφορα ισραηλινά λόμπι για «αντισημιτισμό» αν δεν προωθούνταν οι μπίζνες του, όπως και οι απαντήσεις Παππά που επικαλείται τις καλές σχέσεις που οικοδομούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το κράτος του Ισραήλ, ικανοποιώντας τα αιτήματα του «Μπίμπι» (έτσι αποκαλεί τον πρωθυπουργό του Ισραήλ!).

Αλλωστε, ο Ν. Παππάς ομολόγησε ότι είχε πολλές συναντήσεις με τον Σ. Μιωνή, στο πλαίσιο προετοιμασίας των επισκέψεων ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ, και η εμπλοκή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατόπιν παράκλησης του κράτους του Ισραήλ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Παππάς, μόλις προχτές, τη μέρα δηλαδή που βγήκαν στη φόρα οι συνομιλίες, είχε συνάντηση με τον πρέσβη του Ισραήλ (!), με την επίσημη ανακοίνωση να κάνει λόγο για ...ενημέρωση σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ.

Ολα αυτά καταπίνονται αμάσητα από τη ΝΔ, που αρκέστηκε χτες να ζητήσει απ' τον Αλ. Τσίπρα να βάλει σε «καραντίνα» τον Ν. Παππά, διαφορετικά τον απείλησε ότι θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος. Και δίνοντας κλότσο στη σκανδαλολογία, ο Ν. Παππάς απέδωσε τον ντόρο σε προσπάθεια συσκότισης των όσων αποκαλύπτονται στην προανακριτική για τη «Novartis» και εμπλέκουν στελέχη της ΝΔ.

Αναφερόμενη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στο θέμα, μίλησε για «μαγαζιά» και «παραμάγαζα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες και να σταλεί ο φάκελος στη Βουλή για τυχόν πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται.

Εισαγγελική έρευνα

Σε ό,τι αφορά τη δικαστική οδό της υπόθεσης, για τη συνομιλία Παππά - Μιωνή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευ. Ιωαννίδης, διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάθεση του πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το ρόλο του στο σκάνδαλο της «Novartis».

Ο πρώην υφυπουργός φέρεται να σχολίασε ξανά τη συνομιλία Παππά - Μιωνή, κάνοντας λόγο για «συρραφή». Φέρεται ακόμα να αναφέρθηκε και σε συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ο οποίος του ζήτησε να βοηθήσει τον Στ. Παπασταύρου, που ήταν δικηγόρος του Σ. Μιωνή αλλά και σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά. Από τη ΝΔ γι' αυτό το θέμα έλεγαν ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος έπεσε σε αντιφάσεις κ.ο.κ.

Η χτεσινή του κατάθεση διακόπηκε δηλώνοντας ο ίδιος εξάντληση, ενώ σε συζήτησή του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι εξακολουθούν να τον στηρίζουν κανονικά οι Αλ. Τσίπρας και Ν. Παππάς και πως αν διαβάσει κανείς προσεκτικά και χωρίς εμπάθεια το απόσπασμα της συνομιλίας Παππά - Μιωνή, θα καταλάβει ότι «ο κ. Παππάς ενεπλάκη στην υπόθεση με παρέμβαση του Νετανιάχου»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2021-03-31 00:00:00.0)
Ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα (2020-07-23 00:00:00.0)
Καθορίστηκε η νέα λίστα μαρτύρων (2020-02-12 00:00:00.0)
Κατέθεσε ο οικονομικός εισαγγελέας Π. Αθανασίου (2020-01-30 00:00:00.0)
Την Τρίτη ο καθορισμός των μαρτύρων (2019-10-18 00:00:00.0)
Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική (2019-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ