Πέμπτη 25 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η απεργία των εργαζoμένων στην ΕΥΔΑΠ

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Σε 24ωρη απεργία και διαμαρτυρία στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στις 12 μ. προχωρούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, με απόφαση της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ).

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στη συγκέντρωση απευθύνει η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ,«για να αποτρέψουμε τον σχεδιασμό του ξεπουλήματος των υποδομών, που κλιμακώνει τις εξελίξεις στην πλήρη παράδοση του νερού στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Σε κλιμάκωση του αγώνα για την αξιοποίηση του νερού προς όφελος του λαού καλεί το ΠΑΜΕ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΥΔΑΠ και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τονίζοντας ότι ο αγώνας για το νερό αφορά κάθε συνδικαλιστική οργάνωση.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί να μην προχωρήσουν η διαδικασία παραχώρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος και η παραπέρα εμπορευματοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να διεκδικήσουν:

Εξασφάλιση επαρκούς λαϊκής κατανάλωσης και ιδιαίτερα ύδρευσης, με ελεγμένο, ποιοτικό νερό. Κατοχύρωση του νερού ως κοινωνικού αγαθού. Αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων για τη στήριξη της εγχώριας αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής. Κατασκευή υποδομών εμπλουτισμού των επίγειων και υπόγειων υδροφορέων, καθώς και ενεργοποίηση τεχνικών εξοικονόμησης του διαθέσιμου νερού. Προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Ανάταξη των οικοσυστημάτων των ποταμών και των λιμνών, προστασία των δασών. Μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας με αξιοποίηση του πλούσιου υδατικού δυναμικού της και αξιοποίηση της κατασκευής υδροηλεκτρικών σταθμών και έργων υποδομής ύδρευσης, άρδευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, ως μοχλών ανάπτυξης εγχώριων βιομηχανικών κλάδων της μεταποίησης και των κατασκευών. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες του λαού και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με ταυτόχρονη κατάργηση της δραστηριότητας των εργολάβων και των «δουλεμπορικών» γραφείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ