Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συνέδριο μάχης

Σταθμό στην πορεία του νεολαιίστικου κινήματος αποτελεί το 8ο Συνέδριο της ΚΝΕ, που ξεκινά σήμερα τις εργασίες του και αποτελεί την κορύφωση της δράσης της πρωτοπόρας οργάνωσης της νεολαίας και αφετηρία για νέα πιο αποφασιστικά βήματα. Σε μία εποχή που τα δικαιώματα της νεολαίας χτυπιούνται ανελέητα, που η άρχουσα τάξη έχει εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση στις συνειδήσεις της νεολαίας, με στόχο να την κάνει να αποδεχτεί το μαύρο μέλλον που της επιφυλάσσει, ή να υποταχτεί σ' αυτό, οι νέοι κομμουνιστές συζητούν με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα τη διέξοδο από αυτή την κατάσταση στην προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, της σοσιαλιστικής.

Είχε προηγηθεί μία πλούσια προσυνεδριακή διαδικασία, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο προβληματισμός για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση στο κίνημα της νεολαίας, ώστε αυτό να πάρει τη θέση του στο Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο, την πολιτική πρόταση διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ. Ολο αυτό το διάστημα συζητήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, αλλά και οι δυσκολίες στη δράση στο νεολαιίστικο κίνημα. Και η συζήτηση αυτή δεν έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά μπροστά και με κριτή τη νεολαία, με εκατοντάδες ανοιχτές εκδηλώσεις και σε συνδυασμό με πλατύ πολιτικό άνοιγμα. Σε αυτές καταγράφεται το αναμφισβήτητο γεγονός ότι η Οργάνωση βρέθηκε και βρίσκεται πρωτοπόρα και παρούσα στους αγώνες της νεολαίας για τα δικαιώματα στη δουλιά, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στην ειρήνη, κόντρα στον ιμπεριαλισμό, και προχωρά στο Συνέδριό της πιο ώριμη και πιο ικανή.

Η ΚΝΕ αποδεικνύεται, και έτσι πρέπει να είναι, ότι αναπτύσσεται μόνον όταν αναπτύσσεται το αγωνιστικό κίνημα της νέας γενιάς. Οι αγώνες είναι ο αιμοδότης της και αυτό γιατί η πάλη για να ανέβει η κοινωνική, η ταξική συνείδηση του λαού και της νεολαίας, η ριζοσπαστικοποίησή τους, δένεται χέρι χέρι με τη διαδικασία ανάπτυξης των ταξικών αγώνων και τους ίδιους τους αγώνες, στους οποίους πρωτοστατούν οι κομμουνιστές με τη δράση τους. Με δεδομένα τα θετικά βήματα που έγιναν στην αφύπνιση της νεολαίας και που εκφράστηκαν πολύμορφα μέσα από τη μαζική συμμετοχή της στις αντιιμπεριαλιστικές και λαϊκές κινητοποιήσεις, οι οποίες έγιναν το προηγούμενο διάστημα στη χώρα μας, η προσοχή του Συνεδρίου σωστά προσανατολίζεται και στην ανάδειξη των αδυναμιών και στους τρόπους ξεπεράσματός τους, ώστε πιο αποφασιστικά, πιο συγκροτημένα και καλύτερα ιδεολογικά εξοπλισμένες να δίνουν τη μάχη με την αντίπαλη κυρίαρχη πολιτική και ιδεολογία, που διεισδύει και στη νέα γένια.

Ταυτόχρονα, το Συνέδριο αποτελεί και μια σημαντική συνάντηση της νεολαίας του κόσμου, και μάλιστα του πρωτοπόρου κομματιού της, στο πρόσωπο των δεκάδων εκπροσώπων οργανώσεων, που συμμετέχουν στις εργασίες του και μεταφέρουν τον παλμό των αγώνων στις δικές τους χώρες. Η ΚΝΕ αποδεικνύει και με το Συνέδριό της ότι είναι σταθερά προσανατολισμένη στον διεθνιστικό αγώνα και πρωτοστατεί στο διεθνές αντιιμπεριαλιστικό νεολαιίστικο κίνημα που δυναμώνει σταθερά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ