Παρασκευή 26 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μπαίνουμε μπροστά για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού

Σε μαζική συγκέντρωση μίλησε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Στο κατάμεστο θεατράκι στην παραλίμνια περιοχή στη θέση Σκάλα μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας του Κόμματος με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους».

Στη συγκέντρωση, που διοργάνωσε η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, ο Τ. Δημουλάς ανέδειξε από την αρχή την ανάγκη να ανοίξει πλατιά η συζήτηση με τον εργατόκοσμο για την προοπτική της πάλης, για την πολιτική πρόταση του Κόμματος. Οπως ανέφερε, το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας μπήκε μπροστά για την προστασία της υγείας του λαού, ως προϋπόθεση για να αντιπαλέψει ο ίδιος ο λαός τα νέα αντεργατικά μέτρα που κλιμάκωσε η κυβέρνηση ενόψει της νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Στάθηκε στην πείρα της περιόδου, που αποδεικνύει ότι η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, δεν μπορεί να βελτιωθεί με μεταφορά προσωπικού και «δωρεές» ώστε να προστατευτεί ο λαός από ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Σημείωσε ως χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Παραμυθιάς με τα πολλά κρούσματα, αφού είναι διδακτικό για το ότι ο κίνδυνος είναι εδώ και δεν χωράει εφησυχασμός αφού η κυβέρνηση επιμένει τα όποια μέτρα λαμβάνει να κινούνται στη λογική «κόστους - οφέλους».

Ο Τ. Δημουλάς
Ο Τ. Δημουλάς
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για τη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων, τονίζοντας ότι το παράδειγμα του 9χρονου παιδιού στη Ρόδο που λιποθύμησε αποδεικνύει την αναγκαιότητα ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων, την ώρα που η κυβέρνηση στέκεται σε ψευτοεπιδόματα και προσδοκά στις «φιλανθρωπίες» των διαφόρων ιδρυμάτων και οργανώσεων για να σώσουν το λαό που υποφέρει.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα των τελευταίων μηνών, όπου αναδείχτηκε ποιοι είναι οι χρήσιμοι και ποιοι όχι στην παραγωγική διαδικασία. Θύμισε ότι χωρίς τους ήρωες των σούπερ μάρκετ, των νοσοκομείων, των εργοστασίων τροφίμων τίποτα δεν μπορεί να γίνει, την ώρα που οι επιχειρηματίες το μόνο που έκαναν ήταν να μετρούν την κερδοφορία. Την ίδια ώρα τα δικαιώματά τους χτυπιούνται με νέες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αποδεικνύοντας ότι στον καπιταλισμό οι ανάγκες του λαού περνάνε από τον «Προκρούστη» της κερδοφορίας.

Στάθηκε ανάμεσα σε άλλα στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου, π.χ. την ίδρυση «κέντρου καινοτομίας» για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, όπως το ονομάζει, και σχολίασε ότι με τέτοια έχει γεμίσει ο τόπος, θυμίζοντας ανάλογες πρωτοβουλίες της περιόδου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τα περιφερειακά «αναπτυξιακά» συνέδρια, τα οποία έγιναν για λογαριασμό των βιομηχάνων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Σχολιάζοντας τη σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών αναφέρθηκε στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της καραντίνας, ο οποίος καλούσε το λαό να «λογαριαστούμε μετά» και τώρα αποκαλύπτεται τι ακριβώς εννοούσε. Θέλουν να στήσουν έναν ψευτοκαβγά αποπροσανατολισμού για να καλύψουν τη σαπίλα του συστήματος και την ίδια ώρα έχουν το θράσος να εμφανίζονται πως ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του λαού λέγοντας πως έχουν αφήσει 36 δισ. προίκα στην κυβέρνηση, αποκρύβοντας ότι είναι χρήματα από τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα.

Στη συνέχεια ανέδειξε την ανάγκη το λαϊκό κίνημα να ανασυνταχθεί, να οργανώσει την πάλη του με αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες, να βάλει στο στόχαστρο τον πραγματικό εχθρό, τον καπιταλισμό. Υπενθύμισε χαρακτηριστικά ότι 70 χρόνια πριν, τα σημερινά προβλήματα οι λαοί που οικοδομούσαν το σοσιαλισμό είχαν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να τα λύσουν γιατί οργάνωσαν την οικονομία και την κοινωνία όχι με κριτήριο το κέρδος αλλά με βάση τις κοινωνικές τους ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ