Σάββατο 27 Ιούνη 2020 - Κυριακή 28 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
«Πάρτε τα καζάνια και φύγετε από δω!»

Μαζική η κινητοποίηση της Παρασκευής με αίτημα την απομάκρυνση των καζανιών του θανάτου και την απόδοση των Λιπασμάτων στο λαό

«Από το Πέραμα ως το Κερατσίνι, με αγώνα και οργάνωση καζάνι δεν θα μείνει». Το σύνθημα αυτό διατράνωσε την Παρασκευή ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, διαδηλώνοντας το δίκαιο αίτημά του να σταματήσει να αναπνέει την μπόχα από τα καζάνια του θανάτου. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων και φορέων της περιοχής, κάτοικοι και εργαζόμενοι διαδήλωσαν ξεκινώντας από το δημαρχείο της Δραπετσώνας, ενώ, περνώντας έξω από τις εγκαταστάσεις της «Oil One» που δηλητηριάζουν το λαό της περιοχής, έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά: «Εξω τα καζάνια του θανάτου, ο χώρος να αποδοθεί στο λαό». Οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν συνθήματα: «Το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε στα ζάρια - δίκαιο το αίτημα να φύγουν τα καζάνια», «πάρτε τα καζάνια και φύγετε από δω, η πόλη και η θάλασσα ανήκουν στο λαό». Καταλήγοντας μάλιστα στα Λιπάσματα (του Κράκαρη), τους υποδέχθηκαν άλλοι συγκεντρωμένοι απαιτώντας να αποδοθεί όλη η έκταση στο λαό της περιοχής.

Εκεί, στον τελικό σταθμό της κινητοποίησης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Βασίλης Βατίστας, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», η Παναγιώτα Πίσσα από το ΔΣ του Γυναικείου Συλλόγου «Η Στοργή του Παιδιού» (Μέλος της ΟΓΕ), η Ελένη Κορδονέλλη, πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου - Δραπετσώνας και ο Νίκος Τούσσας από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Χαραυγής. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Β' Πειραιά. Επίσης ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Στις διεκδικήσεις της κινητοποίησης περιλαμβάνονται η άμεση απομάκρυνση των καζανιών, η ανάκληση όλων των αδειών των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, η απομάκρυνσή τους από κατοικημένες περιοχές. Η απόδοση του συνόλου των 640 στρεμμάτων των Λιπασμάτων στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης, χωρίς αποζημίωση, και αξιοποίησή της για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, υγεία, καμία δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καμία ανταποδοτική λειτουργία, άμεση ή έμμεση. Αποκλειστική χρηματοδότηση και συντήρηση της έκτασης και των υποδομών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης, άμεσα μέτρα για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης. Και, τέλος, πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ